Samvel Mnatsyan: Biografi, Karriere, Foto

Indholdsfortegnelse:

Samvel Mnatsyan: Biografi, Karriere, Foto
Samvel Mnatsyan: Biografi, Karriere, Foto

Video: Samvel Mnatsyan: Biografi, Karriere, Foto

Video: Samvel Mnatsyan: Biografi, Karriere, Foto
Video: Биография Сергея Параджанова 2024, April
Anonim

Samvel Mnatsyan er en 29-årig russisk hockeyspiller fra Omsk. Han spillede i Continental Hockey League for klubber som Avangard, Neftekhimik, Admiral. En af de bedste magtforsvarere i ligaen. I maj 2018 flyttede spilleren til Sibirien, men to måneder senere blev han indlagt på hospitalet med onkologi. Han døde den 6. oktober 2019.

Hockeyspiller Samvel Mnatsyan
Hockeyspiller Samvel Mnatsyan

Biografi

Samvel Rubikovich Mnatsyan er fra den sibiriske by Omsk. Født 5. marts 1990 i en familie af atleter. Samvels yngre bror, den 26-årige David Mnatsyan, valgte også erhvervet som en hockeyspiller - han spiller for Perm-klubben "Molot-Prikamye".

Hockeyspiller Mnatsyan på is
Hockeyspiller Mnatsyan på is

Carier start

Samvel begyndte sin hockeykarriere i sin hjemby i Avangard-klubben. Han spillede i junior- og mindre hold som forsvarsspiller, men nåede aldrig op til seniorligaen.

Efter at have tilbragt en sæson med Omsk Hawks fra ungdomshockeyligaen flyttede Mnatsyan til Tjekkiet. I 2010-2011 spillede han for Kladno-holdet i den tjekkiske Extraliga. I alt spillede han syv kampe med den tjekkiske klub, men scorede ingen point.

I 2011 flyttede han til Kasakhstan, hvor han sluttede sig til Arlan klubben i byen Kokshetau. Han spillede med dette hold på Kazakhstan Ice Hockey Championship i 2011.

Tilslutning til KHL

I 2012 sluttede Samvel Mnatsyan sig til Kontinental Hockey League og underskrev en kontrakt med Barys klubben fra Astana.

Mnatsyan-billede
Mnatsyan-billede

I 2013 flyttede hockeyspilleren til HC Neftekhimik i Nizhnekamsk. Han tilbragte to sæsoner med klubben. I løbet af denne tid spillede han to gange for Higher Hockey League med holdet "Neftyanik Almetyevsk". I 2014 blev han sendt til Perm, hvor han spillede for Molot-Prikamye-holdet. Mnatsyan spillede otte kampe med Permerne. Den yngre bror til hockeyspilleren David spiller nu for Hammer-Prikamye.

Den 25. juni 2015 underskrev Mnatsyan en kontrakt med HC Admiral i Vladivostok. Han spillede med denne hockeyklub i tre år: han tilbragte 141 møder, scorede 3 mål, lavede 8 assists, tjente 224 straffeminutter, lavede 336 power-tricks og blokerede modstanderens kast 176 gange. Samvel selv indrømmede i et interview, at årstiderne tilbragt med "Admiral" var de bedste i hans karriere.

Den 26. maj 2018 underskrev Mnatsyan, efter tre sæsoner med Vladivostok-klubben, en to-årig kontrakt som fri agent hos HC Sibir i Novosibirsk.

I henhold til kontrakten tilhører hans rettigheder klubben i to år. Hockeyspilleren havde ikke tid til at spille for Sibirien.

Professionelle præstationer

En af de bedste forsvarere i Kontinental Hockey League. Han er på 22. plads i KHL-statistikken - 325 hits. I alt spillede han 183 kampe med en score på 13 point.

ishockeyspiller
ishockeyspiller

Tragedie

I august 2018 blev Samvel diagnosticeret med en alvorlig kræft. Som et resultat af et slag mod ryggen ved en af hockeykonkurrencerne dukkede en tumor op på den 6. ryghvirvel. På bare et par måneder udviklede hun sig til en ondartet formation, gav metastaser til leveren.

Den unge hockeyspiller gik til Tyskland for en konsultation, hvor diagnosen kræft blev bekræftet ved en lægekonsultation. I Freiburg tog han kurser i strålebehandling og kemi. Hele familien var sammen med Samvel i en vanskelig tid for ham: hockeyspillerens mor, kone Eugene og den to år gamle søn Joseph kom til Tyskland. Mnatsyan fortsatte med at træne i gymnastiksalen og følte sig godt. Han kommenterede optimistisk om sin tilstand i et interview med nyhedskanalen Sport 24.

Hockeyspil
Hockeyspil

Bestyrelsen for Kontinental Hockey League leverede økonomisk støtte, og den hockeyklub, hvor Mnatsyan spillede, åbnede en fond til at hjælpe sin spiller. Velgørenhedskampe blev afholdt over hele Rusland. Kampen, arrangeret af fagforeningen Kontinental Hockey League, rejste 1,3 millioner rubler til behandling. Klubben "Admiral", for hvilken Mnatsyan i 2015-2018, samlede 1,26 millioner.

Venner og kolleger hjalp. Vladislav Tretyak, præsident for det russiske ishockeyforbund og en berømt sovjetisk spiller, stillede sin trøje på auktion - provenuet blev sendt til Samvels slægtninge.

I 2019 blev hockeyspillerens helbredstilstand forværret. Om sommeren forudsagde lægerne stadig forbedringer, men den 6. oktober 2019 døde Samvel Mnatsyan.

Anbefalede: