Hvad Er Shootouts I Hockey?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Shootouts I Hockey?
Hvad Er Shootouts I Hockey?

Video: Hvad Er Shootouts I Hockey?

Video: Hvad Er Shootouts I Hockey?
Video: Best Shootout Goals Ever 2024, Kan
Anonim

Hockey er en af de hårdeste vintersportgrene. For nogle overtrædelser af reglerne i spillet kan en kugle tildeles. Hvad er det, og hvilke grunde fører til dets udnævnelse under spillet?

Hvad er shootouts i hockey?
Hvad er shootouts i hockey?

Som fodbold nyder hockey af mange mennesker rundt omkring i verden. Men hvis fodboldspillere kan spille overalt, har hockey brug for specielle skøjtebaner.

Essensen af spillet hockey er, at spillerne skal kaste så mange pucke med klubber som muligt i modstanderens mål. Samtidig overtræder reglerne regelmæssigt, og dommeren straffer de skyldige med straffetid i straffefeltet. Men i nogle tilfælde vil dommeren bestille en kugle.

Hvad er kugle

En kugle er et frikast. Når det udføres forlader alle hockeyspillere banen bortset fra målmanden og kickeren. Pucken placeres i midten af spillefeltet. Den angribende hockeyspiller løber op, tager pucken op og skynder sig med den til målet, som er beskyttet af målmanden. Under bevægelsen må den angribende spiller ikke stoppe eller miste pucken, ellers betragtes kuglen som afsluttet. Målmanden kan køre ud af målet for at møde kickeren på enhver afstand. Samtidig skal angriberen kun foretage et kast uden at afslutte. Når et mål er scoret, tildeles et mål, og dommeren peger på midten af banen.

Hvad er en kugle til?

Shootouts, som ethvert andet frikast eller spark, kan tildeles under en kamp for frispark. Hvis en spiller går en-mod-en med målmanden og begås foul, betragtes dette som en sidste udvej, og der gives en kugle for ham. Et lignende kast kan tildeles for bevidst at flytte porten i slutningen af kampen eller under overarbejde.

Hvis smeten rammer kuglen, får hans hold en anden fordel. Modstanderens hockeyspiller, der overtrådte reglerne, sendes til strafbænken. Men hvis dette ikke skete, fortsætter spillet i lige kompositioner.

Ud over shootouts, der er tildelt under spillet, er der også skud efter kampen. De skal stanses i tilfælde af at holdene trak efter tre perioder med regelmæssig tid plus yderligere overarbejde. I dette tilfælde bryder holdene gennem tre kugler. Den, der scorede mere, vandt. Hvis der efter tre kast er uafgjort igen, bliver slagkampen slået inden den første miss.

Shootout historie

For første gang dukkede kuglen op i USA. Under legene i Pacific Hockey Association i 1921 blev en af dets grundlæggere og præsident, Frank Patrick, meget oprørt over det faktum, at spilleren kun blev fjernet fra banen for en fejl af det sidste håb. Det var da han kom med frikast. Samme sæson var der et historisk øjeblik for al hockey. Den 12. december blev Tom Dunderdale den første hockeyspiller i historien, der scorede dette frikast. Derefter blev kuglen inkluderet i de vigtigste regler for hockey.

Hvordan hockeyspillere udfører shootouts

Der er ingen begrænsninger for udførelsen af shootouts. Derfor prøver spillerne at komme med noget nyt hver gang de udfører disse kast. Nogle hockeyspillere accelererer og leverer et kraftigt skud mod mål uden at komme tæt på målmanden. Andre prøver tværtimod at cirkulere målmanden og sende pucken i et tomt net.

I dette tilfælde er der originale tilfælde af straffesparkskonkurrencer. For eksempel prøver nogle hockeyspillere, mens de bevæger sig mod målet med pucken, at lægge den på enden af pinden og smide den kraftigt under tværstangen. En meget interessant og populær måde at gennemføre en shootout er også den såkaldte "spin-o-frame" -teknik. I løbet af det drejer hockeyspilleren en 360 graders drejning foran målmanden og kaster destruktivt pucken i hjørnet af målet.

Anerkendte shootoutmestere bruger meget tid på dette i træning og finpudser deres kast. Pavel Datsyuk skiller sig ud blandt russiske hockeyspillere nu. Han handler på banen i henhold til situationen, og målmænd ved ofte ikke, hvad de kan forvente af ham. Datsyuks foretrukne teknik, når man udfører en shootout, er en skarp ændring i bevægelsesretningen til målet, som ledsages af konstante vendinger med pucken til højre og venstre. Også blandt de russiske shootout-mestere angriber Nikita Gusev. Han indser altid sine kast tydeligt og fortroligt.

Den længste shootout efter kamp i ishockeyhistorien inkluderer 42 skud. Dette skete i det tyske mesterskab.

At lære at forstå, hvordan man gør shootouts godt og udvikle evnen til at gøre det rigtigt, kræver en alsidig pind og fremragende skøjteevner. Derfor skal du begynde at spille hockey fra barndommen. Barnet griber hurtigt alt på farten og kan med alderen blive en god hockeyspiller. Sport hjælper med at udvikle forskellige børns evner uden at påvirke menneskers sundhed.

Anbefalede: