Hvad Er Stanley Cup

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Stanley Cup
Hvad Er Stanley Cup
Video: Hvad Er Stanley Cup
Video: NHL Los Angeles Kings 2014 Stanley Cup Champions 2023, Februar
Anonim

I sport er der mange forskellige trofæer, der tildeles for at opnå visse succeser. Cups kan være både personlige og holdmæssige. Historien om de vigtigste priser i de mest populære sportsgrene (hockey og fodbold) går mere end et årti tilbage. Lord Stanley Cup er ingen undtagelse.

Hvad er Stanley Cup
Hvad er Stanley Cup

Stanley Cup historie

Til at begynde med skal det siges, at Stanley Cup er et trofæ, der går til holdet, der vandt slutspillet i National Hockey League. En interessant kendsgerning er, at det første hold, der modtog denne pris, som tidligere blev kaldt "Challenge Hockey Cup", aldrig spillede i slutspillet. Faktum er, at der ikke var nogen knockout-kampe i 1893, da Montreal AAA-holdet med sikkerhed omgåede alle konkurrenter.

Den første omtale af Stanley Cup dateres tilbage til 1892, men i det første år af dets eksistens blev dette trofæ tildelt det stærkeste amatørhold i Canada. Cupen blev erhvervet af den daværende guvernør i Canada, Stanley Preston. Til ære for hvilken koppen nu kaldes.

Udvendigt er prisen en dekorativ sølvskål, der står på en massiv base. Sidstnævnte er igen indgraveret med navnene på trofæets ejere. Når der ikke er plads tilbage, udskiftes de indgraverede bånd med nye. Derfor er koppen allerede i moderne tid en ret imponerende ting i størrelse. I løbet af århundredet er trofæet steget mere og mere.

Svar på spørgsmålet: "Hvad er Stanley Cup?", Du kan sige med absolut sikkerhed: "Dette er et symbol på hockey"!

Populær af emne.