Hvad Er Tabata

Hvad Er Tabata
Hvad Er Tabata
Video: Hvad Er Tabata
Video: TABATA ABS WORKOUT 2023, Februar
Anonim

Ekspresuddannelsesprogrammet ved navn den japanske videnskabsmand-opfinder Izumi Tabata bliver mere og mere populært i vores land. Faktisk lover kun 4 minutters undervisning om dagen effektivt og hurtigt vægttab!

Hvad er Tabata
Hvad er Tabata

System træning kaldes "protokoller" og betragtes som træning med høj intensitet. De blev udviklet af den japanske træner Irisawa Koichi, som foreslog, at hans spillere skulle træne i henhold til følgende ordning: arbejde intensivt i 20 sekunder og hvile derefter i 10 sekunder. Disse 30 sekunder betragtes som en runde, og sådanne runder skal udføres 8. Efter afslutningen af ​​dem skal atleterne hvile i 1 minut og derefter igen udføre 8 runder. Og så - 4 gange. Som et resultat varer træningen 20 minutter.

image
image

Professor Izumi Tabata, der blev kontaktet af træneren for at gennemføre en undersøgelse af systemet for effektivitet, fandt ud af, at de Tabata-spisende atleter på kun 30 dage steg med næsten 30%, og udholdenheden steg med næsten 15%. Derudover accelererede deres stofskifte, og deres kropsfedt faldt. Som et resultat af disse undersøgelser, der blev offentliggjort under navnet professor, modtog systemet hans navn og begyndte at vinde popularitet blandt mennesker, der overvåger vægt og sundhed.

Om træningstyper

Selvfølgelig er en sådan intens træning som beskrevet ovenfor ikke egnet til begyndere. Til at begynde med er det bedst at begrænse dig til en runde.

Tabata er først og fremmest tidsintervaller. Øvelser kan være helt forskellige! Det vigtigste er at prøve at bruge forskellige muskelgrupper og træne til det yderste. Det er meget let at forstå, at du ikke har "filonili": efter runden vil du føle dig meget træt. Men hvis du pludselig bliver svimmel under træning, eller hvis du føler noget andet ubehag, skal du stoppe med det samme!

Blandt de øvelser, der er perfekte til systemet, er at løbe på plads, push-ups, spring med høje knæ, løfte torsoen fra en tilbøjelig position, forskellige squats … generelt, hvad er fantasi nok! Og hun svigter dig, der er mange videoer med øvelser på Internettet. Glem dog ikke, at alle øvelser skal udføres korrekt! Og også at du har brug for at varme op og køle ned. Og tag ikke straks fat i vejningsmaterialerne: det er bedre at lade belastningen vokse gradvist.

10 sekunders hvile skal også være organiseret korrekt. Stå ikke bare, det er bedre at gå rundt i lokalet. Du kan og bør drikke lidt vand. Det ville også være rart at have et blad og en pen i nærheden for at registrere antallet af gentagelser af hver øvelse. Over tid vil du se betydelige fremskridt! Det optimale antal træningsprogrammer om ugen er 2.

image
image

Hvad skal du have ved hånden?

Først skal du bruge en timer. Masser af tabata-timere kan findes på internettet, fra standard gong bang til beatbox-versionen til hip-hop-elskere.

For det andet håndklædet. Tro ikke, at du ikke sveder om 4 minutter!

For det tredje en flaske vand, fordi du ikke har brug for dehydrering.

En pulsmåler kan også komme til nytte og i fremtiden for at øge belastningen, håndvægte og vægte.

Hvornår kan man forvente resultater?

De første mærkbare resultater vises om 14 dage: musklerne bliver stærkere, mere strukturerede, kropsfedt falder, og kropsholdning forbedres. Suppler din træning med korrekt ernæring og massage - så genkender du dig ikke!

Og endelig et par interessante fakta: I løbet af 1 minut træning brænder du omkring 14 kcal, hvilket er en rekord blandt forskellige typer belastninger og også fordobler stofskiftehastigheden, og den forbliver på dette niveau i endnu en halv time.

Populær af emne.