Hvordan Ghana Spillede Ved FIFA World Cup

Ved verdensmesterskabet i Sydafrika i 2010 opnåede Ghana-landsholdet et fremragende resultat. Afrikanske fodboldspillere var i stand til at komme til kvartfinalen i turneringen, hvor de kun tabte i straffesparkskonkurrencen til Uruguay. I 2014 forventede ghanesiske fans et lignende positivt resultat.

Hvordan Ghana spillede ved FIFA World Cup 2014

Spillerne på Ghana-landsholdet ved verdensmesterskabet i Brasilien fik en vanskelig gruppe. De spillede i G-kvartetten, som nogle fodboldeksperter sidestillede med dødsgrupper. De afrikanske fodboldspillers rivaler var hold fra Tyskland, USA og Portugal.

Ghana-landsholdet spillede den første kamp i turneringen mod USA. Afrikanske fodboldspillere indrømmede et mål i første minut af mødet. Først i anden halvdel vandt spillerne i Ghana tilbage. Kampen sluttede dog ikke uafgjort. I de sidste minutter af kampen scorede de amerikanske fodboldspillere det andet mål efter et hjørnespark. Den endelige score på startmødet var skuffende for Ghana (1 - 2).

I den anden kamp i turneringen viste de ghanesiske fodboldspillere meget god fodbold af høj kvalitet, skønt de var imod af det tyske landshold. Kampen endte med uafgjort 2 - 2. Desuden tabte de ghanesiske fodboldspillere først og vandt derefter. Det var imidlertid ikke muligt at bevare fordelene ved gandere - tyskerne udlignede scoren.

Efter to kampe i turneringen havde Ghana-landsholdet kun minimale chancer for at nå slutspillet. Afrikanerne havde brug for at slå det portugisiske landshold på en stor måde. Ghana-landsholdet opnåede imidlertid ikke det ønskede resultat. Afrikanske fodboldspillere tabte kampen med en score på 1 - 2, der bestemte, at ghaneserne forlod turneringen efter gruppespillets afslutning.

Ghana-landsholdets præstationer vurderes som yderst uheldige. Afrikanske fodboldspillere havde et minimalt mål om at kvalificere sig fra gruppen til slutspillet, men det blev ikke opnået.