Hvilket Nummer Spillede Ronaldo

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Nummer Spillede Ronaldo
Hvilket Nummer Spillede Ronaldo

Video: Hvilket Nummer Spillede Ronaldo

Video: Hvilket Nummer Spillede Ronaldo
Video: РОНАЛДУ ОФИЦИАЛЬНО ОБОШЕЛ МЕССИ И СТАЛ ПЕРВЫМ В МИРЕ НАВЕКИ. МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 2024, Kan
Anonim

Den brasilianske fodboldspiller Ronaldo Luis Nazario de Lima har været nummer 9. det meste af sin karriere. I den klassiske fodboldformation er de ni centrum fremad. Hans eneste job på banen er at score mål. Ronaldo var en af de sidste fremtrædende repræsentanter for denne rolle, som for nylig er blevet en sjældenhed i verdensfodbold.

Zidane og Ronaldo
Zidane og Ronaldo

O Fenomeno

I finalen i FIFA verdensmesterskabet i 1994, der blev afholdt i De Forenede Stater, besejrede Brasilien Italien på straffe. Fejringen af sejren giver brasilianerne det vandt trofæ fra hånd til hånd. Romario, Dunga, målmand Taffarel og andre stjerner tiltrækker alles opmærksomhed. Der var også en sytten år gammel dreng med et gapende smil på det hold, for hvem denne sejr kun ville være udgangspunktet i hans strålende karriere.

Ronaldo startede sin karriere i amatørholdet "San Cristovan" fra Rio de Janeiro. Men allerede i en alder af 16 underskrev han sin første professionelle kontrakt med Cruzeiro klubben. Og snart fulgte tilbud fra Europa. Kort før verdensmesterskabet i USA underskrev Ronaldo en hollandsk kontrakt med PSV fra Eindhoven.

Verdensberømmelse kom til Ronaldo under hans optræden for spanske Barcelona, hvor han flyttede i 1996. I samme år blev Ronaldo først anerkendt som den bedste fodboldspiller i verden. Samtidig blev kaldenavnet O Fenomeno fast ved ham. Da forholdet til Barcelona forsvandt, flyttede spilleren til italienske Inter. Her spillede jeg forresten i kort tid ikke under min favorit niende, men under det tiende nummer. Med denne klub vandt Ronaldo UEFA Cup og blev udnævnt til verdens fodboldspiller for anden gang i træk.

Ved verdensmesterskabet i Frankrig i 1998 kom Ronaldo som hovedstjernen på sit landshold. Turneringen startede godt for ham. Brasilianerne kom igen til finalen, og Ronaldo selv, på vej mod den, scorede fire mål. Imidlertid var Ronaldo på grund af sygdom i den afgørende kamp med værterne for mesterskabet kun en skygge af sig selv. I finalen besejrede franskmændene takket være Zinedine Zidanes inspirerende spil brasilianerne.

Denne sygdom var den første i en række fysiske problemer, der ramte angriberen i de følgende år. To alvorlige knæskader fulgte snart, hvoraf den anden i den skæbnesvangre kamp med Lazio permanent udelukkede Ronaldo fra fodbold.

Fænomenets tilbagevenden

Efter den ulykkelige skade spillede Ronaldo ikke i næsten to år. Han vendte triumferende tilbage til fodbold ved verdensmesterskabet i 2002, der blev afholdt i Japan og Korea. Det brasilianske landshold, ledet af ham, Rivaldo og Ronaldinho, vandt mesterskabet for femte gang i historien. Og Ronaldo sendte otte mål i modstandernes mål. For dette bidrag til sejren blev han anerkendt som den bedste fodboldspiller i verden for tredje gang.

Ronaldo tilbragte de næste fem sæsoner i Real Madrid. Han kom ind på banen sammen med Zinedine Zidane, Luis Figo, Raul, Roberto Carlos og andre spillere fra den stjernernes række. Derefter spillede han kort tid i Milano.

Opholdet hos Milan klubben sluttede med endnu en alvorlig knæskade og en tilbagevenden til Brasilien. Mange eksperter og fans mente, at Ronaldo aldrig ville vende tilbage. Men han trænede uden at spare. Flere store europæiske klubber har vist interesse for den genoprettede Ronaldo. Han underskrev en kontrakt med den brasilianske Corinthias, hvor han tilbragte flere succesrige sæsoner.

Anbefalede: