Hvilket Nummer Spiller Messi

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Nummer Spiller Messi
Hvilket Nummer Spiller Messi

Video: Hvilket Nummer Spiller Messi

Video: Hvilket Nummer Spiller Messi
Video: Любимые жертвы Лионеля Месси! Все футбольные клубы, которым он забил! 2024, April
Anonim

En af de mest mindeværdige episoder i 2014 FIFA World Cup-prisoverrækkelsen betragtes af mange fans som stenen uden et skygge af et smil, ansigtet på spilleren, der modtog MVP-prisen i turneringen. Argentinas kaptajn Lionel Messi, hvis hold netop havde tabt den sidste kamp til Tyskland, var utrøstelig. Hverken adskillige titler eller fænomenal teknik eller den "heldige" trøje med nummer 10, under hvilken Messi har optrådt de sidste seks år, hjalp ham med at vinde verdensmesterskabet.

De vigtigste stjerner i Barcelona, der spiller på nummer 10 - den argentinske Messi og den brasilianske Neymar
De vigtigste stjerner i Barcelona, der spiller på nummer 10 - den argentinske Messi og den brasilianske Neymar

Tal fra Arsenal

Fodbold, som kan betragtes som moderne, er blevet spillet siden omkring 70'erne af det 19. århundrede. Men i lang tid klarede spillerne sig uden de numre, der var så velkendte nu, hvilket ikke kun forårsagede alvorlige ulemper for dem selv, men også for dommerne og fansen. De første, der kom ind på banen med numre på deres trøjer, var spillerne fra de hold, der stadig betragtes som trendsættere i britisk fodbold - Londons Arsenal og Chelsea. Denne ekstraordinære begivenhed for europæisk fodbold fandt sted for næsten 100 år siden - den 13. oktober 1928. Målmanden modtog derefter det første nummer, forsvarerne og midtbanespillere - fra det andet til det sjette, og angriberne, der oprindeligt havde fem personer, fra den syvende til den ellevte.

På bagsiden - 30, 19, 10

Det nummer, hvorunder den unge indfødte i den argentinske Rosario Lionel Messi spillede for de lokale børnehold under navnene "Grandoli" og "Newells Old Boys", fodboldens historie er stille. Desuden spillede han ikke i dem i meget lang tid, selv i barndommen gik han sammen med hele familien til det spansk-catalanske Barcelona, til akademiet for denne berømte klub. Men det er kendt, at der den talentfulde nykommer, der ikke kun var kendetegnet ved sin lille statur, men også ved sin fænomenale teknik, først fik en T-shirt med nummer 30. Under ham debuterede Lionel i ungdomsholdet og double. Han skiftede dette nummer og blev det 19., først efter at have flyttet til hovedtroppen i "blue-granat", ved første lejlighed tog han favoritten hos mange stjernespillere og angribende midtbanespillere "top ti".

Der var en ændring i begyndelsen af sæsonen 2008/2009, da den tidligere idol for de catalanske fans og vinderen af de ti bedste brasilianere Ronaldinho forlod Barcelona og flyttede for 25 millioner euro til det italienske Milano. Den argentinske Messi, der allerede da hævdede status som hovedstjerne i klubben, tog nummeret, der forblev "ejerløst" uden tøven. Og han fortryder næppe det. Faktisk i sin første sæson i Barça 10-uniformen vandt stjernespidsen ikke kun mesterskabet og den spanske cup, men blev også vinderen og den bedste angriber i European Champions League og guldmedaljevinderen af klubverdensmesterskabet. Og i slutningen af 2009 blev han tildelt priserne for den bedste fodboldspiller i Europa og verden. Med den samme velkendte top ti spiller Lionel Messi for det argentinske landshold og fører det til sejr ved de olympiske lege i 2008 i Beijing og til sølvmedaljerne ved verdensmesterskabet i 2014 i Brasilien.

Arvingerne til Pele og Messi

Den mest berømte fodboldspiller i verden, der også spillede under det tiende nummer, er den brasilianske Pele. Lad dette nummer, som fodboldhistorikerne vidner om, modtage han ganske ved et uheld. Men senere blev den "top ti", der spillede, næsten privilegiet for verdensfodboldens største stjerner, dens anerkendte målscorere og playmakere. Især var det med hende, at Messis forgænger på troner fra argentinsk, Barcelona og verdensfodbold, Diego Maradona, den franske Michel Platini og Zinedine Zidane, italienerne Roberto Baggio og Alessandro Del Piero, brasilianerne Rivaldo og Romario, franskmanden Ferenczuschka Pietane, opnåede deres største sportslige succeser Gullit og mange andre.

Det tiende nummer ved verdensmesterskabet i hans hjemland Brasilien blev også spillet af Barcelonas rookie Neymar. Men i en klub fra hovedstaden i Catalonien kan dette antal få ham tidligst efter Messis afgang. Og ikke det faktum, at den ældste. For nylig blev Lionel Messi far til en baby ved navn Thiago. Farens gave til den nyfødte var et medlemskort fra Newells Old Boys klub og Barcelonas underskrift blå granat skjorte med det tiende naturligvis nummer. Om Thiago Messi vil fortsætte Lionels stjernekarriere og beholde antallet i familien, bliver det klart om 15-20 år.

Anbefalede: