Hvordan Fungerer En Cykelcomputer?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Fungerer En Cykelcomputer?
Hvordan Fungerer En Cykelcomputer?

Video: Hvordan Fungerer En Cykelcomputer?

Video: Hvordan Fungerer En Cykelcomputer?
Video: Hvordan fungerer et galvanisk element? 2024, Kan
Anonim

En cykelcomputer er en praktisk enhed, der måler og viser forskellige rejseoplysninger, der er nyttige for en cyklist. Det vises på et kompakt display, der er monteret på rattet eller på et specielt beslag.

Cykelcomputer med GPS-navigator
Cykelcomputer med GPS-navigator

Instruktioner

Trin 1

Det grundlæggende sæt funktioner, der findes i næsten alle cykelcomputere, er den aktuelle, gennemsnitlige og maksimale hastighed for en tur, tilbagelagte kilometer, rejsetid og aktuel tid. Der er også funktioner til visning af den samlede tid og kilometertal for hele brugen af enheden. Typisk er denne funktionalitet tilstrækkelig til adgang til mellemcyklister. Afhængigt af den specifikke producent kan funktionssættet være anderledes.

Trin 2

Professionelle cykelcomputere kan vise kadence, energieffektivitet og cyklistens puls, lufttemperatur, barometertryk og højde og have LED-baggrundsbelyste skærme. De mest avancerede modeller har funktionerne som en fuldgyldig GPS-navigator, selvom prisen for sådanne modeller kan overstige prisen på selve cyklen.

Trin 3

Den grundlæggende cykelcomputer drives af en reed-switch eller en Hall-sensor, der er fastgjort til forgaflen eller bageste ophold. En magnet fastgjort til egeren, der passerer forbi sensoren, informerer den om den kørte hjulrevolution. Computeren beregner derefter hjulets hastighed, hastighed og tilbagelagte afstand. For at computeren kan fungere korrekt, har den brug for information om hjulets omkreds, som indtastes manuelt af brugeren. Avancerede modeller har et udvidet sæt sensorer: ekstra Hall-sensor på pedalerne, termometer, barometer, højdemåler, pulssensor.

Trin 4

I billige modeller er Hall-sensoren eller reed-kontakten forbundet med en ledning. Dyrere computere bruger radio- eller Bluetooth-teknologi til at overføre data. Enheden får strøm fra batterier eller genopladelige batterier. Billige modeller med kabelforbindelse er nok til 1-3 år. Modeller med trådløs forbindelse - 3-6 måneder. Derudover har trådløse modeller separate batterier i hver af sensorerne. Navigationsenheder kræver genopladning hver 10-20 timers drift. De fleste computere er udstyret med en reservestrømforsyning, der gør det muligt at gemme data, når de er slukket, eller når hovedbatteriet svigter.

Trin 5

Alle computermodeller er designet til selvinstallation og tilpasning af brugeren. Installationen består i at fastgøre de nødvendige sensorer, en magnet og et display og en kompetent ledning. Magneter fastgjort til en eger går ofte tabt, så når du køber en computer, skal du passe på at have en ekstra. Indstilling - i indtastningen af den aktuelle tid og hjulets omkreds. Sidstnævnte indikator kan beregnes ved hjælp af tabeller eller blot måles med et målebånd.

Anbefalede: