Sådan Sikres Dit Snowboard

Indholdsfortegnelse:

Sådan Sikres Dit Snowboard
Sådan Sikres Dit Snowboard

Video: Sådan Sikres Dit Snowboard

Video: Sådan Sikres Dit Snowboard
Video: Тесты редких сноубордов в Шерегеше 2024, Kan
Anonim

Ved snowboarding er det vigtigt, at benene og brættet danner en enkelt helhed, i dette tilfælde fungerer bindingerne som et forbindelsesled. De giver dig også mulighed for at gøre styringen af snowboardet let og smertefri. De er lavet af stål, aluminium, titanium, plast og kompositmaterialer, hvorfor de forbliver meget stærke, men lette. Mens den vigtigste funktion af bindinger ikke er at give slip på foden i et afgørende øjeblik, adskiller de sig i, hvordan de fungerer, ridestil og discipliner.

Sådan sikres dit snowboard
Sådan sikres dit snowboard

Er det nødvendigt

  • - snowboard
  • - fastgørelser
  • - skruer

Instruktioner

Trin 1

Bløde pandekager (som pro-ryttere kaldes bindinger) bruges til fri ridning (freeride, freestyle osv.) De syntes for længe siden og har praktisk taget ikke ændret sig i de senere år. Alle har en anatomisk form og ligner to små platforme med roterende skiver, der er skruet fast på tavlen med skruer under højre og venstre ben. Alle har highbacks, der understøtter benet fra kalven (ofte med en justerbar vinkel), skralde stropper og hængelås. Alle bindinger er udstyret med to stropper, men bløde crepes med en ekstra rem på skinnebenet kommer på tværs. I de fleste tilfælde er monteringerne lavet af plast, selvom der er metal, men nu prøver de at bevæge sig væk fra sådanne modeller, da metallet bøjes og bider i benene. Derudover er monteringerne opdelt i "rem" og "anal", i det første tilfælde placeres benet oven på platformen og er fastgjort med stropper, i det andet - støvlen kommer ind i crepen bagpå. Som allerede nævnt har sådanne monteringer begrænsninger på ridestil, de er kun egnet til blød, ikke-aggressiv ridning. Ulemperne ved en sådan crepe kan også tilskrives et stort antal skruer, der skal overvåges for ikke at slappe af, mange plastdele, der kan bryde med et stærkt slag og revne i kulden såvel som lang tid til fastgørelse. På den anden side inkluderer deres fordele en tæt pasform af bagagerummet og en række forskellige indstillinger, der bidrager til en mere behagelig placering af støvlen inde i crepen og følgelig mere behagelig ridning.

Trin 2

Stive bindinger er designet til sportsdiscipliner: slalom, ned ad bakke, udskæring. De er arrangeret enkelt: to platforme fastgjort sammen med metalbuer til fastgørelse af bagagerummet, mens den forreste bue har en lås, og den bageste ikke. På samme tid er rytteren skoet i hårde plastikstøvler, der er stift fastgjort til brættet. Dressing er også enkelt: rytteren indsætter hælen i bagbuen og låser tåen på støvlen. Stive bindinger har begrænsninger for ridestil og ridetræning. De foretrækkes normalt af erfarne kørere med god teknik, der kan lide at udvikle høj hastighed og skære hjørner. Og dette refererer snarere til ulemperne, da en nybegynder snowboarder ikke engang skulle prøve at stå på hårde crepes.

Plusene inkluderer en stiv fiksering af benet, nem fastgørelse samt større slidstyrke. I Europa og USA har Step-in-systembeslagene forresten vundet stor popularitet, så du kan fastgøre tavlen uden at bøje over. Selvfølgelig er det praktisk, især når man kommer ind og ud af liften, men i vores land er sådanne crepes endnu ikke særlig almindelige.

Trin 3

At vælge monteringer er dog kun halvdelen af kampen. For at benet og støvlen skal være korrekt og komfortabelt fastgjort, er det nødvendigt at montere selve holderen korrekt på tavlen. Reglen er én - jo højere snowboarder, jo længere fra hinanden skal bindingerne være. Men hvis rytteren kan lide en aggressiv kørestil (skår drejninger, høj hastighed), jo tættere skal platformene være på hinanden. Fans af halfpipe og trampoliner sætter tværtimod crepes i den maksimale afstand, der er mulig for deres vækst, da dette bidrager til en mere stabil landing. Generelt varierer afstandene fra 40 til 70 centimeter, og hvor langt du lægger crepes afhænger kun af dig. For nybegynderkørere er der en enkel måde at beregne afstanden mellem bindingerne på, for dette skal du stå oprejst og måle afstanden fra gulvet til midten af knæleddet. Denne højde vil være den optimale afstand mellem crepes.

Trin 4

Den indvendige monteringsskive kræves for at placere crepes i den korrekte vinkel. Disse vinkler afhænger af rytterens stil og personlige smag. Den vigtigste regel er, at forskellen mellem vinklerne på for- og bagben ikke må overstige 12 grader. Små vinkler er bedst egnet til begyndere snowboardere - bagbenet er mellem 0 og 6 grader, forbenet er mellem 9 og 18 grader. Freeriders roterer normalt deres forben 25-35 grader. For fans af rør og trampoliner drejes forbenet i en vinkel på 9 grader, og bagben er på minus 6, slalomister og fans af aggressiv skøjteløb vender benene næsten parallelt med brættet: forbenet er i en vinkel på 45-50 grader, er bagsiden 40-45, da en stor vinkel gør det lettere at vende om.

Anbefalede: