Sådan Justeres Cykelens Forskifter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Justeres Cykelens Forskifter
Sådan Justeres Cykelens Forskifter

Video: Sådan Justeres Cykelens Forskifter

Video: Sådan Justeres Cykelens Forskifter
Video: Justering af bagskifter 2023, September
Anonim

Frontskifteren er en enhed, der giver gearskift på et såkaldt cykelsystem (eller på bundbeslaget). Denne skifter er ofte meget mere praktisk at bruge end bagskifteren, fordi skiftet er hurtigere, og rækkevidden, der skal ændres, er bredere. Reparationer eller justeringer af cykelforskiftere er ofte nødvendige tidligt i sæsonen, eller når udstyret er slidt.

Sådan justeres cykelens forskifter
Sådan justeres cykelens forskifter

Instruktioner

Trin 1

Kontroller, hvordan kontakten er installeret på rammen. Omskifterrammen skal være parallel med den største stjerne i systemet. Kædens placering på det øverste tandhjul i forhold til rammen skal være ca. 1/3 af den samlede rammehøjde.

Trin 2

Løsn skiftekablet helt ved at løsne låsebolten.

Trin 3

Begynd at justere skifteren i det gear, hvor skifteren returnerer sin hovedfjeder. I denne position (ofte svarer det til det første gear), skal du dreje justeringsskruen "L", så der ikke er nogen form for slibelyd, når du træder i gearområdet 1-1 / 1-5.

Trin 4

Træk derefter i skiftekablet. Glem ikke, at skifteren på styret skal skiftes til den position, der svarer til den justerbare position. Oftest vil dette være den allerførste transmission.

Trin 5

Når kablet er strammet, skal du skifte skifteren til position 2. I denne position bør rammen ikke klamre sig til kæden i intervallet 2-1 / 2-6. Hvis kæden stadig klæber til rammen, skal du bruge finjusteringen på skifteren. Dette bevæger rammepositionen med 1-2 mm uden at skrue kabelbolten af.

Trin 6

Nu skal du justere det øverste punkt på kontakten. Skift skifteren til position 3. Kontroller i denne position, at rammen ikke hænger fast i intervallet 3-3 / 3-9. Brug den sidste justeringsskrue "H" til at kontrollere positionen.

Anbefalede: