Sådan Justeres Bagskifteren

Indholdsfortegnelse:

Sådan Justeres Bagskifteren
Sådan Justeres Bagskifteren

Video: Sådan Justeres Bagskifteren

Video: Sådan Justeres Bagskifteren
Video: Sådan justerer du bagskifteren på din racercykel | VoresPuls 2023, September
Anonim

Hvis cykling afbrydes af kæden, der springer af på grund af dens svage spænding, og bagskifteren ikke fungerer, når du skruer bakken op, er det tid til at begynde at justere den. Dette kan gøres i et par trin.

Sådan justeres bagskifteren
Sådan justeres bagskifteren

Er det nødvendigt

en cykel med en hastighedsafbryder

Instruktioner

Trin 1

Rengør snavs fra skifteren, strammerullerne og kæden. Smør sidstnævnte. Bemærk, at skruerne på bagskifteren kan placeres forskelligt afhængigt af modellen. Stopskruerne er oftest placeret på siden snarere end på bagsiden.

Trin 2

Placer kæden på de mindste kædehjul bagpå og foran. Find justeringsskruen L og skruen H. på skifteren. Løsn bagskifteren. For at gøre dette skal du dreje spændingjusteringstromlen med uret, indtil den stopper. Gør det samme med tromlen på skifteren.

Trin 3

Fjern kablet. Brug unbrakonøglen til at løsne kabelfastgørelsesskruen og fjerne den fra kabelholderen. Du behøver ikke fjerne den fra kontakten, men kontroller i hvilken tilstand den er. Udskift et løst eller slidt kabel, og rengør og smør et snavset kabel. Når det ryddes op, giver det skarpt gearskift.

Trin 4

Sæt store gear op. For at gøre dette skal du stå bag cyklen og justere det mindste tandhjul og strammeruller ved at dreje skrue H. Sørg for, at rullerne er på linje med tandhjulet.

Trin 5

Hvis strammerullerne forbliver skubbet til højre, vil det være svært for kæden at bevæge sig på de store kædehjul. I dette tilfælde skal du dreje skruen H med uret. Hvis rullerne forskydes til venstre, kan kæden ikke bevæge sig frit til de mindre kædehjul. Her er det nødvendigt at dreje den samme skrue mod uret. Med korrekt justerede store gear vil kæden på det mindste tandhjul køre lydløst og uden sidelæns spring.

Trin 6

Installer kablet. Stik det under monteringsskruen. Træk den fast med den ene hånd, mens du strammer fastgørelsesskruen med den anden hånd. Hvis der findes en kabelrille, skal du sørge for, at kablet er indsat i rillen i stedet for at ligge ved siden af den. Når du strammer skruen, skal du passe på ikke at fjerne trådene.

Trin 7

Indstil små gear. For at gøre dette skal du skrue skruen L næsten helt ud, så den ikke begrænser kontakten. Start med at pedalere, og skift samtidig skifteren i første gear. Gør dette med forsigtighed, da kæden kan komme ind i egerne inden justering, overskydning af det største venstre tandhjul.

Trin 8

Juster små gear. Stå bag cyklen, drej skruen L, og juster de største kædehjul og strammeruller, indtil de er i en lige linje. Normalt skal skruen strammes, før den begynder at stramme.

Trin 9

Juster kædestrammeren. Med det på det mindste forreste tandhjul og det største bageste tandhjul, pedal tilbage. Hvis den øverste strammehjul rører ved tandhjulets tænder, skal du dreje skruen, indtil skiven fjernes fra tænderne med 5 mm. Flyt derefter kæden til det mindste tandhjul, og kontroller kædespændingen der.

Anbefalede: