Sådan Justeres Det Bageste Cykelnav

Indholdsfortegnelse:

Sådan Justeres Det Bageste Cykelnav
Sådan Justeres Det Bageste Cykelnav

Video: Sådan Justeres Det Bageste Cykelnav

Video: Sådan Justeres Det Bageste Cykelnav
Video: Sådan Justere du dine Gear! nemt og enkelt 2023, September
Anonim

Hvis du under driften af cyklen finder ud af, at baghjulet begyndte at fungere forkert, og der var banker eller problemer, når hjulet drejede, skal du justere dette nav. Bøsninger er forskellige. Den nemmeste måde at justere bøsningen på er "på bolde". Denne bøsning har lang levetid, og reparationen er enkel og ikke vanskelig.

Sådan justeres det bageste cykelnav
Sådan justeres det bageste cykelnav

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal du bestemme, hvilken bøsning du har installeret. Bøsningen "på kugler" gives af brede bøsningflanger. Hvis du ikke visuelt kan skelne mellem typen af bøsning, er du velkommen til at skrue akslen af. Hvis der findes et kugleleje på flangen inde i skålen, skal du fortsætte som beskrevet.

Trin 2

Enhver bøsning består af en aksel, et leje, justeringsmøtrikker og kontrolmøtrikker. Justeringen af muffen bestemmes af justeringskeglenes position. Disse kegler drejes ved hjælp af en konventionel skruenøgle. Således, hvis der vises et tilbageslag i bøsningen, er det nok for os at stramme disse justeringsmøtrikker.

Trin 3

Fjern baghjulet fra cyklen, tag de nødvendige nøgler. Skru kontramøtrikkerne ud af akslen ved hjælp af skruenøglerne. Hvis bøsningen er nyere eller mindre ny og fungerer, vil møtrikken kun skrues ud fra den ene side. Efter kontrolmøtrikken skal du skrue keglen ud og fjerne alle skiver.

Trin 4

Fjern nu akslen fra navet. Når du gør dette, skal du være ekstra forsigtig og prøve ikke at miste kuglerne. Hvis kuglen kommer ind i bøsningens indre rum, vil det være meget vanskeligt at fjerne den derfra. Prøv derfor forsigtigt at fjerne alle kuglerne fra kopperne og læg dem i en beholder eller på en bakke.

Trin 5

For at få adgang til flangen, hvor kassetten er installeret, skal den fjernes. Til dette anvendes en særlig stripper, der kaldes en kassettestripper. Kassetten skrues simpelthen af. Husk, at der er en omvendt tråd, og denne del skrues ud i retning af hjulets frie hjul. De der. skruenøglen skal drejes i retning af tomgang på skralde. Bemærk, at det ikke er let at fjerne kassetten og kræver en stor indsats. Selve kassetten er blokeret for at rulle ved hjælp af den såkaldte. pisk.

Trin 6

Tør alle dele af bøsningen ned med en klud. Nu kan du også fjerne lejet fra den kassettedækkede flange. Ryd det også op.

Trin 7

Derefter er det nødvendigt at installere en "død" møtrik på siden af bøsningen, der fungerer til vridning. Under bevægelsen vil friktionskræfterne stramme den, men da møtrikken allerede er strammet, vil bøsningen fortsætte med at arbejde. Hvis dette ikke gøres, kan ærmet muligvis vride og stoppe med at dreje under bevægelse.

Trin 8

Den "døde" side er meget enkel. Kontrolmøtrikken og flammemøtrikken skrues i forhold til hinanden ved hjælp af skruenøgler.

Trin 9

Nu skal du samle bøsningen i omvendt rækkefølge og ikke glemme at smøre alle gnidningselementerne med fedt (for eksempel den såkaldte Litol)

Trin 10

Når du justerer, skal du dreje kontrolmøtrikken og opnå en sådan position, så navaksen roterer frit og jævnt på samme tid og samtidig ikke spiller. Stram ikke ærmet for hårdt. Bøsningen er for strammet, hvis det er umuligt at dreje hjulet rundt om sin akse, mens du holder akslen med fingrene.

Anbefalede: