Sådan Vælger Du En Cykelstørrelse

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Cykelstørrelse
Sådan Vælger Du En Cykelstørrelse

Video: Sådan Vælger Du En Cykelstørrelse

Video: Sådan Vælger Du En Cykelstørrelse
Video: Sådan vælger du den rigtige størrelse cykel 2024, Kan
Anonim

Når man køber en cykel, er køberne ikke altid opmærksomme på en så vigtig parameter som rammestørrelse. Men hvis cyklen ikke passer dig i størrelse, vil det ikke kun give glæde at køre på det, men også blive til kontinuerlig pine og endda skade.

Sådan vælger du en cykelstørrelse
Sådan vælger du en cykelstørrelse

Instruktioner

Trin 1

Det første du skal vide er, at hver cykelmodel har sin egen størrelse. De mest almindelige størrelser er fra 16 til 24 tommer, selvom mange producenter fremstiller rammer i intervaller på halv tomme (for eksempel 16, 5). Det accepteres generelt, at rammens størrelse bestemmes af afstanden, der starter fra vognens midterlinje og fortsætter til enden af sæderøret, men denne parameter varierer fra producent til producent. For eksempel adskiller en 18-tommer ramme fra en producent sig fra en andens 18-tommer ramme.

Trin 2

Før du køber en cykel, skal du måle afstanden mellem lyske og øvre rør. Det skal være mindst 8-10 cm. Dette gøres, så du ikke kan komme til skade under pludselig opbremsning og spring af cyklen. Hvis du foretrækker en afslappet kørestil, kan du ignorere denne regel, men det er stadig ikke det værd at købe en cykel med en afstand på mindre end 5 cm.

Trin 3

Når du vælger en model, du kan lide, skal du sørge for, at pasformen er så behagelig som muligt. Den største ulempe ved en forkert landing er en lav bevægelseshastighed og evig træthed.

Trin 4

Når du køber en cykel, skal du være opmærksom på sadlen. Den skal justeres, så foden i den nederste pedalposition er fuldt udstrakt under kørsel. Ellers skal du købe en større sadel.

Trin 5

Sørg for, at du kan nå rattet med dine hænder frit, når du kører, ellers kan der opstå rygsmerter på grund af forkert placering. Sørg for, at du ikke har lyst til at læne dig tilbage eller bøje dig yderligere.

Anbefalede: