Hvordan Man Sætter En Jumper

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Sætter En Jumper
Hvordan Man Sætter En Jumper

Video: Hvordan Man Sætter En Jumper

Video: Hvordan Man Sætter En Jumper
Video: BTT GTR v1.0/M5 v1.0 - configuration of A4988 and DRV8825 steppers 2024, Kan
Anonim

Når harddiskene bruger et 80-leder kabel (IDE båndkabel), kan du forbinde to enheder på et båndkabel, "forbundet" med jumpere. En typisk jumper er en jumper, der bestemmer fordelen ved en harddisk, når du installerer den anden og yderligere. Dens idé er at kortslutte to kontakter på bundkortet.

Hvordan man sætter en jumper
Hvordan man sætter en jumper

Instruktioner

Trin 1

Den vigtigste kaldes "master" - hovedsystemet er indlæst fra den, og den mindre - "slave". Dette er angivet med inskriptionerne på jumperen og på tavlen. Et diagram er normalt placeret i nærheden, som angiver de forskellige positioner for hopperne. Denne ordning er ikke universel; den er forskellig for hver model og forskellige producenter. Forbindelsesoplysninger kan også findes på producentens websted efter computermodel.

Trin 2

Det er muligt ikke at tildele en streng master / slave til en enhed, men at installere Cable Select. Når computeren kører, distribueres diskene af sig selv, hvilken er dominerende og hvilken sekundær. Dette sker ved at slutte enheden til et eller andet stik på sløjfen.

Trin 3

Faktisk er udtrykkene Master og Slave meget abstrakte, "master" -drevet har ingen fordel i forhold til harddisken, der er konfigureret som "slave". Men som regel vil harddisken være den vigtigste ved tilslutning, og cd-rom'en vil være sekundær.

Trin 4

Når du tilslutter den anden harddisk, skal du indlæse en af sløjferne med to harddiske, mens du definerer "Master" og "Slave" på bundkortet.

Trin 5

Tilslut cd-rom'en med det andet kabel til den anden kanal på bundkortet, og sæt "Master" på den. Hvis systemet har en harddisk og en cd-rom, er det korrekt at bestemme deres placering på forskellige kabler for ikke at indlæse controlleren.

Anbefalede: