Sådan Bestemmes Hjelmstørrelse

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Hjelmstørrelse
Sådan Bestemmes Hjelmstørrelse

Video: Sådan Bestemmes Hjelmstørrelse

Video: Sådan Bestemmes Hjelmstørrelse
Video: How To Size and Buy a Motorcycle Helmet 2024, Kan
Anonim

Siden 2008 har en hjelm ifølge reglerne på vejen været en obligatorisk del af udstyret til chauffører og passagerer på motorcykler og scootere. Det tjener til at beskytte hovedet under en ulykke. Den ydre del af hjelmen beskytter mod vind og støv, mens den indvendige foring absorberer kraften fra et slag og hjælper med at undgå kvæstelser. Derfor er det meget vigtigt, at hjelmen har den rigtige størrelse til dig.

Sådan bestemmes hjelmstørrelsen
Sådan bestemmes hjelmstørrelsen

Instruktioner

Trin 1

Tag et målebånd eller centimeter og mål dit hovedomkreds 1,5-2,5 cm over dine øjenbryn, lige over dine ører og over bagsiden af dit hoved ved bunden af dit kraniet. Bed dine venner eller familie om at måle; Det er bestemt ret svært at gøre det selv. Hvis der ikke er nogen, der beder om hjælp, skal du tage målingen foran spejlet. Mål flere gange for at undgå fejl. Optag dit resultat inklusive millimeter. Dette vil være din størrelse.

Trin 2

Undersøg hjelmen og find størrelsesbetegnelsen. Det sker, at den værdi, du modtog, falder mellem standardværdierne, for eksempel er din værdi 61 cm, og markeringerne er kun 60 og 62. I dette tilfælde skal du tage et lidt større volumen, det vil sige 62 cm. Nogle producenter angiver markeringen af hjelme i brevform, f.eks. svarer S til 56, M er 58, L er 60, XL er 62, og derefter bestemmes den større eller mindre størrelse analogt med tøj.

Trin 3

Prøv flere hjelme fra forskellige producenter. Selv med samme størrelse passer forskellige producenter forskelligt. Vælg den mest bekvemme. En korrekt monteret hjelm skal sidde tæt på hovedet uden at skifte eller dreje, når hovedet drejes. Selv med remmen åben, skal den ikke falde af. En ny motorcykelhjelm skal monteres tæt og fjernes lige så tæt.

Trin 4

Når du har hentet en passende og behagelig model, skal du gå rundt i den i cirka ti minutter, før du går til kassen, og sørg for at den ikke gnider eller presser. Hvis du efter dette tidspunkt bemærker, at en del af dit hoved begynder at gøre ondt - passer denne hjelm ikke dig. Hjelmen bør ikke forårsage ubehag for bæreren. Du skal ikke håbe, at det over tid vil strække sig, komme til sans og tage form af et hoved.

Trin 5

Juster remlængden, luk glasset, drej hovedet. Sammenlign hvilken hjelm der er lettere at fastgøre, hvilken hjelm gør det lettere for dig at bruge glasset (visiret). Foretrækker den model, der er mest behagelig for dig at bære og bruge.

Anbefalede: