Hvordan Man Laver En Rapier

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Rapier
Hvordan Man Laver En Rapier

Video: Hvordan Man Laver En Rapier

Video: Hvordan Man Laver En Rapier
Video: KAĞITTAN MİNATO KUNAİ YAPIMI - ( How To Make a Paper Kunai ) 2024, April
Anonim

Rapier er en fjern slægtning til sværdet. Men hvis hovedformålet med sværdet er at påføre hugge og meget mindre ofte stikke, så er rapier en stor nål, der bruges til at levere usædvanligt hurtige stikkende slag. Til dette formål er det gjort så let som muligt og samtidig meget stærkt for at give det "stansende" kvaliteter.

Hvordan man laver en rapier
Hvordan man laver en rapier

Instruktioner

Trin 1

Rapier tilhører kategorien af bladede våben, til fremstilling af hvilke der anvendes 65G og 60S2 stål med et højt kulstofindhold. Udgangsmaterialet til rapier er en stålstang, der består af syv poser. Først smed du et firesidet emne fra det, så der er en margen til smedning og tilbagetrækning af bladet. Det er værd at huske, at den moderne sportsfolie består af to dele - bladet og holderen. Bladet har et firesidet tværsnit, tyndt i enden. Den er traditionelt opdelt i tre dele - mere fleksibel, svag, medium og stærk, fortykket. Dens længde må ikke overstige 110 cm, og dens vægt skal være et halvt kilo.

Trin 2

Derefter fortsætter du med at smede dale - specielle langsgående riller designet til at lette konstruktionen af en rapier. Til smedning af hammer anvendes en shperak - T-formede tang med runde kæber. Arbejdsemnet får en næsten færdig form, efter at klingen er trukket tilbage. Denne operation er ret kompleks og kræver stor præcision og skal derfor udføres manuelt. På dette tidspunkt dannes rapier-konfigurationen endelig, hvorefter du kan gå videre til varmebehandling.

Trin 3

For at lindre indre belastninger udglødes produktet ved en temperatur på 950-970 grader C, og derefter afkøles det direkte i ovnen i 5-8 timer. Efter varmebehandling skal klingen inspiceres omhyggeligt for revner og andre mangler. For mere overbevisende, skal du slå dem hårdt fladt på tavlen.

Trin 4

Den sidste fase er mekanisk bearbejdning ved hjælp af fugtige, slibende sandstensten, hvorunder overskydende metal fjernes, dalene poleres, piercingkant formes og skærpes. Dette kan tage op til to uger.

Trin 5

Den sidste kontrol består af en ekstern undersøgelse og kontrolinjektioner. Den lavede rapier skal bøjes og frigives skarpt. Hvis rapier er perfekt rettet, var dit arbejde ikke forgæves.

Anbefalede: