Hvad Er Sneakers

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Sneakers
Hvad Er Sneakers

Video: Hvad Er Sneakers

Video: Hvad Er Sneakers
Video: SNEAKERSER midsole painting - Nike Air max 1 'HOA' [Episode THREE] 2024, April
Anonim

Sneakers er ikke kun en meget populær type fodtøj over hele verden, men ifølge eksperter også den bedst sælgende. Folk, der elsker sport, har normalt flere par til forskellige typer belastninger, men selv dem, der langt fra er en sund livsstil, sætter pris på komforten og bekvemmeligheden ved sneakers. For at vælge den rigtige type sko, der passer dig bedst, er det nyttigt at lære om, hvilken slags sneakers der generelt er.

Hvad er sneakers
Hvad er sneakers

En kort historie med sneakers

Det første fodtøj, der blev oprettet specielt til sport, dukkede tilbage i det 18. århundrede! Det var lærredsko, der svagt lignede sneakers. Sandt nok, så havde ingen tænkt sig at sy højre og venstre sko efter forskellige mønstre: de var de samme. På basis af lærredsko blev der senere oprettet sneakers, som er den officielle stamfar til sneakers. Moderne sneakers, der allerede næsten er de samme som alle kender dem, dukkede op i 30-40'erne i det XX århundrede. Deres første type var tennis.

Men den virkelige revolution i sneakerhistorien kom, da producenterne indså potentialet i denne sko ikke kun for atleter, men for alle andre. Sneakers begyndte at blive stilfulde og brugte meget tid og kræfter på deres design. Det er det, der i sidste ende førte sneakers til den popularitet, de har nu.

Fodbold Sneakers

De kaldes også støvler. De er lette at skelne ved deres specielle knopper, der er designet til et mere stift greb på fodboldbanens bane. Overdelen er altid lavet af læder, den kan være naturlig eller kunstig. Klamper er også opdelt i underarter designet til forskellige typer overflader på fodboldbaner, fordi græsplæner er bløde, fugtige, almindelige, kunstige, og nogle gange spilles fodbold på hårde overflader.

Basketballsko

Basketballsko er let genkendelige, fordi de er de højeste. Da atleten udfører mange spring og laterale bevægelser, skal skoen fastgøre anklen for at beskytte den mod skade. Basketballsko har også en speciel dæmpende sål (i tå- og hælområderne) for at beskytte leddene, mens de hopper. Den øverste del af sneakeren er lavet af læder eller mesh-materiale.

Basketballsko er blandt de tungeste. Vægten af et par kan nå 3 kg!

Tennissko

Tennisskoen har ankelstøtte og fremragende greb på banen. De har en bred sål, hvis mønster afhænger af den type gulv, den er beregnet til. Tennissko er polstret i tåområdet og har undertiden nylonindsatser for at forbedre ventilation.

Løbesko

Løbesko er den letteste af alle. Hælen er normalt stiv, men tåen er fleksibel. Løbeskoen er dækket af en let overdel i syntetisk stof. De er også opdelt i undertyper:

- sneakers til langsomme lange løbeture.

- sneakers til hurtige sprintløb.

Et af hovedkravene til en løbesko er fremragende dæmpning.

For producenter af kvalitetsløbesko er holdbarhed et stort problem. Forskellige undersøgelser udføres for at forbedre det.

Andre typer sneakers

Der er en særlig type sneaker til næsten alle sportsgrene, men det tager en hel bog at liste dem. Ovenstående er de vigtigste og mest almindelige typer af sneakers. Det kan også bemærkes, at forskellige fitness-sneakers, volleyball til kampsport, håndbold og andre discipliner er meget populære.

En særlig niche er besat af de såkaldte universelle sneakers, der ikke er beregnet til en bestemt sport, men velegnet til hverdagsbrug.

Anbefalede: