Hvordan Man Vælger Klatresko

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Klatresko
Hvordan Man Vælger Klatresko

Video: Hvordan Man Vælger Klatresko

Video: Hvordan Man Vælger Klatresko
Video: Klatretips | Klatresko 2024, April
Anonim

For at kunne træne og overvinde stien gennem klipperne skal du have specielle sko. Når du vælger klatresko, er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af materialerne og designfunktionerne i disse sko.

Hvordan man vælger klatresko
Hvordan man vælger klatresko

Instruktioner

Trin 1

Bemærk, at både traditionelle og højteknologiske materialer bruges til at fremstille rocksko. Typisk er den øverste del af denne meget specifikke sko lavet af naturlig eller faux ruskind. Til fremstilling af den indre overflade anvendes ofte mikrofibre, forskellige foringer lavet af naturlige stoffer osv. De anvendte gummibelægninger forbedres konstant, regelmæssigt udførte tests giver optimale indikatorer for vedhæftning til klippen.

Trin 2

Klatresko er det grundlæggende udstyr til en klatrer, så vælg dem omhyggeligt. Overvej alle dine behov som der er et tilstrækkeligt antal modeller til enhver smag og ethvert budget. Du kan vælge sko til maksimal trækkraft på terrænet eller hjemmesko, der kun klatrer på stejle overflader. Til erobring af sten er producenterne kommet med en række designfunktioner.

Trin 3

Når du vælger klatresko til lodrette og små overhængende overflader, skal du kigge efter en metode, der kaldes board-lasted. Den indvendige sål er fastgjort til et specielt "board", mens den øverste del af skoen er viklet rundt om den resulterende struktur. Mellemsålen fastgøres derefter sammen med ydersålen og ydersiden. Mellemsålen og tykt gummi gør denne sko sej nok til at være perfekt til klatring. Derudover er sådanne sko meget behagelige på små plan og udelukker smertefulde fornemmelser, når spalter stopper. De strækker sig praktisk talt ikke, er slidstærke og lider ikke, når de limes igen.

Trin 4

Hvis du er specialiseret i overhængende bjergbestigning, så kig på Slip-lasted sko. Her syes toppen af skoen først og trækkes derefter over den sidste. Denne sko mangler en indersål. Derfor er modellen blød og følsom. Når du vælger størrelse, skal du huske, at støvlerne skal passe meget tæt på foden, fordi stivhed i sådanne modeller leveres af en bøjet og let gemt indad storetå, der ligner en bue i sin form og skaber en ramme. Ulempen strækker sig og gnider dem. Det er værd at undersøge omhyggeligt puderne på disse sko, når du køber. Den nylige udvikling har til formål at give større ydersålfleks og varig udbulning. Disse funktioner øger stivheden i klatresko, men eliminerer også brugen af en stiv mellemsål, hvilket i høj grad reducerer følsomheden.

Trin 5

Vælg sko med snørebånd, som giver en strammere pasform, selvom de er strakte eller flossede. Når du vælger sko, skal du huske, at hverken ømhed eller deformiteter i fødderne, og som følge heraf vil konstant smerte i benene forbedre dine klatreevner.

Anbefalede: