Sådan Vælger Du En Hockeystick

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Hockeystick
Sådan Vælger Du En Hockeystick

Video: Sådan Vælger Du En Hockeystick

Video: Sådan Vælger Du En Hockeystick
Video: В руках хоккейная клюшка | Hertzberger TV | Руководство 2024, Marts
Anonim

Hockey-stokken er utvivlsomt et af de vigtigste udstyr til en hockeyspiller. Der er mange ting at overveje, når du vælger og køber den rigtige hockeystick. De vigtigste parametre er alder og størrelse. Hockeyspillernes individuelle præferencer er af stor betydning.

Hvordan man vælger en hockeystick
Hvordan man vælger en hockeystick

Instruktioner

Trin 1

Vælg en pind i henhold til hockeyspillerens alder.

De producerede klubber kan opdeles i fire kategorier:

Børn 4-7 år - yth markering

Teenagere 7-14 år - jr-mærkning

Drenge 14-17 år - int-mærkning

Spillere over 17 år - sr mark

Trin 2

Beslut hvilket materiale din pind skal være lavet af.

Hockey-pinde kan være lavet af træ eller kompositmaterialer. Golfklubber af træ er meget billigere, men de fejler også hurtigere. Derudover vejer en træklub meget mere og bidrager til den hurtige træthed i hænderne. Hvis du planlægger at spille hockey seriøst, skal du bruge 3-7 tusind rubler og købe en sammensat hockeystick.

Trin 3

Vil det være et stykke hockey eller en kombination?

En pind i ét stykke er simpelthen en ikke-sammenklappelig pind. I tilfælde af brud på en sådan pind udskiftes den fuldstændigt. Hockeystænger lavet af træ fremstilles altid i ét stykke. Kombinationsstangen består af to dele: et rør og en krog. Kombinerede golfkøller er mere behagelige at bruge. Hvis krogen går i stykker, kan du kun udskifte krogen, ikke hele pinden. Derudover får hockeyspilleren mulighed for at prøve at spille med forskellige typer kroge og erstatte dem. Den eneste ulempe ved combo-sticken er den lavere spilleydelse. Men hvis du bare lærer at spille hockey og ofte bryder din hockey-pind, er combo-hockey-pinden ideel.

Trin 4

Bestem, hvor lang din klub vil være.

Længden af pinden vælges i henhold til hockeyspillerens højde. Stokken skal nå din næsebro, hvis du står på gulvet uden skøjter. Hvis du vælger en skøjteløb, skal den hvile på din hage. Hvis pinden er lidt længere, kan du forkorte den ved at save de ekstra centimeter af. Men husk at ved at forkorte pinden øger du stivheden.

Trin 5

Bestem den krævede stivhed af hockeyspinden.

Stivheden på stokken har den største indflydelse på udførelsen af kastet. Jo hårdere hockeykøllen er, jo mere kræfter tager det at skyde. Næsten alle moderne golfklubber bruger Easton-skalaen til stivhed, der spænder fra 40 til 120. Vælg en klub med en værdi, der stort set svarer til din vægt. Nogle gange er der en betegnelse for stivhed på engelsk:

pisk - blød, 65-75 (Easton skala), regelmæssig - regelmæssig, 75-85, stiv - hård, 85-100, x-stiv - ekstra hård, 100-110

xx-stiv - meget stiv, 110-120.

Jo tungere og stærkere hockeyspilleren er, desto sværere bruger han den pind.

Trin 6

Vælg bøjningen på din hockeystick.

Der er venstre og højre bøjningsklubber. Se hvilken hånd der er mere behagelig for dig at holde klubben. Hvis du er højrehåndet, har du brug for en venstrehåndet pind og omvendt. Vælg derefter grebet. Tag en lang pind eller moppe op, som om det var en hockeyspil. Hvis din venstre hånd er lavere end din højre hånd, har du et venstre greb. Hvis højre hånd er lavere - den højre. Ofte kan børn ikke beslutte, hvordan det er mere bekvemt for dem at holde klubben: med et venstre greb eller med en højre. I dette tilfælde skal du skaffe en klub med en lige krog. Senere vil barnet beslutte, hvordan grebet er mere bekvemt for ham, men indtil videre vil han være i stand til at lege med både venstre og højre greb

Trin 7

Vælg krogen på en hockeystick.

Krogens form afhænger af spillerens præference. Den består af flere elementer:

Tåform;

Bøjningsvinkel;

Bøjedybde;

Bøj sted;

Krumning af flyet.

Alle disse funktioner er vigtige for erfarne spillere og dem, der allerede har besluttet deres spillerolle. Hvis du vælger en begynderklub, især et barn, er du velkommen til at vælge en krog med en rund tå, en lav bøjedybde og en vinkel på 5-6. Hvis krogen er valgt korrekt, ligger klubben fladt på isen, og krogviklingen slides jævnt.

Anbefalede: