Sådan Vælger Du Snowboardstøvler

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Snowboardstøvler
Sådan Vælger Du Snowboardstøvler

Video: Sådan Vælger Du Snowboardstøvler

Video: Sådan Vælger Du Snowboardstøvler
Video: How To Choose Snowboard Boots | Tactics 2023, Juni
Anonim

At vælge snowboardstøvler er en seriøs og ansvarlig forretning. Som med enhver sport kan valg af det rigtige fodtøj have en afgørende indflydelse på din præstation. I betragtning af den relativt høje skaderisiko for et snowboard i sammenligning med for eksempel atletik er det kun værd at købe snowboardstøvler efter en nøje undersøgelse af de forskellige modeller, der tilbydes på markedet.

Sådan vælger du snowboardstøvler
Sådan vælger du snowboardstøvler

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken retning snowboarding du planlægger at gøre. Det afhænger af, om du har brug for hårde eller bløde støvler. Stive støvler fastgør foden så fast som muligt. De er designet til højhastighedsdiscipliner såsom udskæring såvel som til ned ad bakke på hårde højhastighedsbaner. Udseendet ligner hårde støvler skistøvler, selvom de har en række forskelle.

Snowboardstøvler har en højere indre del, en større hældningsvinkel, og de kan også vippe ikke kun fremad, men også til siden. Hvis du vælger støvler, der er for stive, øges risikoen for korn, blå mærker og endda brud. Og selvfølgelig er disse støvler ikke til begyndere.

Trin 2

Hvis du lige er begyndt med snowboarding, skal du vælge bløde støvler. De er mere velegnede til normal gang. De er også billigere.

Bløde sko er meget mere almindelige. Sådanne støvler vælges af dem, der beskæftiger sig med freestyle og freeriding. I bløde støvler er den ydre del kun lidt hårdere end den indre, men i hårde støvler er den ydre del lavet af hård plastik og foden er "som en handske" i dem.

Nogle gange i butikkerne kan du finde en slags mellemliggende mulighed - hårde støvler med bløde indsatser i ankelområdet.

Trin 3

Sørg for at være opmærksom på, hvem støvlerne er til. Damestøvler adskiller sig fra herrestøvler primært i bredden på støvlen. Der er også specielle børnesko, de er kun bløde.

Trin 4

Når du vælger det materiale, som dine fremtidige støvler er lavet af, skal du foretrække syntetiske stoffer. Selvfølgelig er vi alle vant til, at sko i ægte læder er bedre end syntetiske sko, men dette aksiom gælder ikke snowboardstøvler. Læderstøvler bliver meget våde, og i slutningen af træningen vejer de meget mere end i starten. Derudover deformeres læderstøvler over tid og kan forårsage personskade. Hvad det syntetiske materiale til fremstilling af sonboardstøvler angår, er det som regel højteknologiske materialer af den seneste udvikling.

Trin 5

Det er meget vigtigt, at foden i bagagerummet sidder godt fast. Dette opnås ved tæt snøring. De bedste modeller har separat ankel og vrist snøring. Derudover er den indvendige del af bagagerummet, "støvle" eller "filtstøvle", lavet på en sådan måde, at den gradvist tager form af bærerens fod. Det er ofte lavet af et specielt varmeformende materiale. En sådan "støvle" opvarmes med en særlig hårtørrer eller i ovnen og sættes på benet, mens det stadig er varmt. Under køleprocessen anbefales det at udføre bevægelser, der simulerer snowboarding. I dette tilfælde vil "støvlen" tage sin perfekte form.

Trin 6

Selvom du klart har defineret modellen, skal du under alle omstændigheder ikke købe snowboardstøvler "med øjet". Montering er et must. Vælg strengt din sko størrelse. Tag dine støvler på, snør dem så tæt som muligt, og prøv at bevæge din fod, hvis du kan trække hælen af sålen, er dette par ikke egnet til dig. Læn dig fremad, træk ned - hælen skal heller ikke komme ud af sålen. Prøv støvler i 20 til 30 minutter. I en god butik med sportsudstyr vil salgsassistenter være sympatiske med en sådan forsinkelse. Støvlen skal ikke trykke eller gnide, benet må ikke blive følelsesløst efter at have prøvet. Gå, bevæg dig, simuler bevægelse på et snowboard. Du skal føle dig godt tilpas.

Trin 7

På sportsmarkedet er der modeller fra virksomheder, der har bevist sig, såsom: Airwalk, Burton, DC, Elan, Forum, Flow, HBS, Head, Heelside, K2, Nidecker, Nitro, Northwave, Original Sin, Palmer, Ride, Rossignol, Salomon, Santa Cruz, Santa Cruz, Vans, Volkl.

Det vigtigste er, at når du vælger støvler til et snowboard, skal du ikke fokusere på firmaets navn, men på dine egne følelser. Når alt kommer til alt vælger du det bedste par til dig selv.

Populær af emne.