Badminton Regler

Indholdsfortegnelse:

Badminton Regler
Badminton Regler

Video: Badminton Regler

Video: Badminton Regler
Video: Badminton - regler 2024, Kan
Anonim

Badminton for de fleste mennesker er et strand- eller sommerhusespil. Oftest spiller børn det, og spillet betragtes som useriøst. Men hvis du lærer reglerne, trækker på skillelinjen og træner, kan du arrangere rigtige konkurrencer med venner.

Badminton kan spilles for seriøst eller
Badminton kan spilles for seriøst eller

Forbereder sig på at spille

Sportsversionen af badminton indebærer organisering af webstedet og udstyr i henhold til alle regler. For at gøre dette skal du markere et fladt område, der måler 13, 4 ved 5, 18 m og dele det på tværs. Langs kanterne af opdelingsgitteret er der installeret stativer med en højde på 1,55 m, hvortil der trækkes et gitter med celler fra 15x15 mm til 20x20 mm.

I "strand" versionen spilles spillet uden et net op til 10 eller 15 point.

Også til spillet køber de en fjerbold (syntetisk eller lavet af kork, læder og fjer) og specielle ketsjere. Afhængigt af spillestilen vælger atleter ketsjere med forskellige håndtagslængder og strengespænding, og deres vægt kan være fra 70 til 100 g.

Tegning og service

Hovedopgaven ved at spille badminton er at slå den fjederbolt, som modstanderen har gemt gennem nettet, og gøre det, så han ikke kunne sende dette sportsudstyr tilbage. Transporten til jorden er scoret som et punkt.

Du kan spille en-mod-en eller i hold på to. Under alle omstændigheder begynder spillet med et kast, hvor banens halvdele og den første server vælges. Han tjener diagonalt fra venstre eller højre kant af banen. Blæsningsretningen er fra bund til top, mens fjederbolten skal være under taljeniveauet. Hvis modstanderen har fanget fjederbollen igen, begynder rallyet, indtil han falder på banen. Hvis serverens modstander får pointen, går tjenesten til ham. Hvis serveren vandt pointen, bevarer han retten til at tjene. I tilfælde af dobbelt tjener holdkammeraterne igen.

Scoring

Hver spiller modtager et point, hvis:

- modstanderen slog ikke skytten af, og han faldt til jorden inden for marken;

- hans modstander selv sendte skyttelbussen ud af marken;

- den anden spiller bliver snavset, rører ved nettet med en ketcher eller krop eller undlader at servere.

Scoring kan udføres i henhold til de gamle eller nye regler. I den første version spiller mænd et spil, indtil en af modstanderne får 15 point, kvinder - 11. Siden 2006 går alle officielle konkurrencer op til 21 point i hvert spil. Hvis spillerne sætter uafgjort 20:20, har de brug for to point mere for at vinde. Alternativt er vinderen den, der er den første, der allerede scorer 30 point.

Normalt består en kamp af tre spil.

I hvert spil kan du tage en pause på op til 60 sekunder, men kun når en af modstanderne scorer 11 point. Pauser mellem spil overstiger ikke 2 minutter.

Efter at have vundet det forrige spil får spilleren eller holdet ret til at tjene i det næste. På samme tid, før hvert spil, skifter de sider af siden og i tredje del - efter 11 point.

Særlige bestemmelser

Dommeren kan erklære et svagt punkt og stoppe spillet i flere tilfælde:

- når en spiller lavede en serve, og hans modstander ikke var klar til det;

- begge modstandere overtrådte samtidig reglerne;

- fjerknappen brækkede under flyvning eller sidder fast i nettet osv.

I denne situation starter spillerne rallyet igen.

Anbefalede: