Sådan Træner Du Med Fitball

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du Med Fitball
Sådan Træner Du Med Fitball

Video: Sådan Træner Du Med Fitball

Video: Sådan Træner Du Med Fitball
Video: 30 Min FULL BODY STABILITY BALL WORKOUT at Home 2024, Kan
Anonim

Fitball eller gymnastikbold er en stor gummikugle, der for nylig er blevet meget populær blandt fitnessfans. Det giver dig mulighed for at tilføje mange interessante øvelser til din træning og forbedre eksisterende. Fitball-øvelser udvikler fingerfærdighed, koordinering af bevægelser og evnen til at holde balance.

Sådan træner du med fitball
Sådan træner du med fitball

Instruktioner

Trin 1

I de senere år er en enorm lys oppustelig kugle lavet af tæt gummimateriale blevet et af de mest populære træningsudstyr både i fitnesscentre og derhjemme. Dette er ikke overraskende: simpelt design, brugervenlighed og lave omkostninger gør det muligt at øve fitball selv for dem, der ikke har mulighed for at besøge gymnastiksalen eller købe en sportssimulator derhjemme.

Trin 2

Hovedtræk ved fitball er, at det øger belastningen på musklerne markant i enhver, selv den enkleste øvelse, fordi du skal holde en pose. Resultatet er en dybere og mere grundig træning af musklerne ved hjælp af de mindste dele af musklerne, som normalt tager minimal del i træningen.

Trin 3

Derudover forbedrer fitball-øvelser fleksibilitet, fingerfærdighed, koordinering af bevægelser, træner det vestibulære apparat og lærer at opretholde balance. Fitball-øvelser gør det muligt at undgå styrketræning, men øger samtidig træningens effektivitet. Også en gymnastikbold diversificerer klasser, gør dem mere interessante.

Trin 4

Før du begynder at øve med fitball, skal du vælge den passende størrelse på bolden. Der er flere størrelser: diametre fra 42 til 75 centimeter. Der er ingen specifikke regler for valg af fitball, det hele afhænger af bekvemmelighed og personlige præferencer. Det er lettere for børn at udføre øvelser på en lille bold, store mænd vælger ofte den største størrelse, men du kan øve på enhver fitball, hvis du ikke har mulighed for at vælge. Og hvis der er, prøv bare forskellige muligheder, vurder, hvor behagelig du er på forskellige bolde.

Trin 5

Fitball hjælper med at gøre maveøvelser mere effektive. Med det bliver de sædvanlige crunches, som hurtigt keder sig efter flere ugers træning, mere interessante. For at udføre dem skal du ligge på bolden med ryggen, så du kan læne dig på den omtrent i lændeområdet. Spred dine ben skulderbredde fra hinanden, tag en stabil kropsholdning og begynd at gøre vridninger - løft dit hoved og skuldre op, dvælende ved det øverste punkt, og sænk dig så lavt som muligt. En sådan øvelse på en fitball ryster ikke kun, men strækker musklerne, hvilket giver dig mulighed for at finde en mere udtalt og smuk lettelse.

Trin 6

En fremragende øvelse til quadriceps er enbenede squats på en fitball. Stå med ryggen mod bolden i et trin på et trin, tag det ene ben tilbage og læg det på fitballen, sæt dig fast med en lige ryg, indtil hoften er parallel med gulvet, og skift derefter ben. Belastningen på balderne vil blive leveret af en øvelse, hvor kroppen ligger på gulvet, og benene placeres på fitballen: det er nødvendigt at hæve balderne op og sænke dem, samtidig med at man understøtter bækkenet i vægt og prøver for at forhindre bolden i at glide ud. Fitball giver dig mulighed for at styrke musklerne i ryggen: læg dig på den med din mave, læg dine fødder på gulvet, hæv din overkrop, stræk dig i en streng og sænk den.

Anbefalede: