Hvad Er Brugen Af at Hænge På En Vandret Bjælke

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Brugen Af at Hænge På En Vandret Bjælke
Hvad Er Brugen Af at Hænge På En Vandret Bjælke

Video: Hvad Er Brugen Af at Hænge På En Vandret Bjælke

Video: Hvad Er Brugen Af at Hænge På En Vandret Bjælke
Video: Splittet personlighed! Hvem er dette nye barn?! Znak-teamet reddede nykommeren fra haderne! 2024, Kan
Anonim

Ingen tvivler på fordelene ved pull-ups på den vandrette bjælke. De styrker musklerne i arme, ryg og skulderbælte. Men der er også en fordel ved blot at hænge i baren. Visum er dog kontraindiceret for en bestemt gruppe mennesker.

Hvad er brugen af at hænge på en vandret bjælke
Hvad er brugen af at hænge på en vandret bjælke

Fra et medicinsk synspunkt hjælper hængende på en vandret bjælke med forskellige sygdomme i rygsøjlen: skoliose, osteochondrose, kropsforstyrrelser og mange andre. Disse sygdomme forekommer ofte hos mennesker med en stillesiddende livsstil. Mange bruger hængestænger på baren som profylakse af sådanne sygdomme såvel som i kombination med andre fysiske øvelser for at forbedre deres kropsholdning.

Sådan hænges korrekt

Når du svæver til medicinske og forebyggende formål, er det vigtigt at gøre det korrekt. Først og fremmest er det kontraindiceret for folk med øm ryg og ældre at hoppe brat på den vandrette bjælke og hoppe ud af den. Det er nødvendigt at vælge projektilhøjden på forhånd, så den studerende kan nå tværstangen med armene udad opad og stå på tæerne. I dette tilfælde kan du langsomt hænge på projektilet og glat vende tilbage til sin oprindelige position. Således slipper rygsøjlen for for skarpe og stive strækninger, belastninger og klemmer.

Hold stangen med et lige greb, mens du hænger. Hænderne skal være skulderbredde fra hinanden. Koncentrer dig om din vejrtrækning, træk kun vejret fra din mave. Slap af med dine arme, skuldre, nakke, talje og ben. I intet tilfælde skal du ikke kaste hovedet op - dette er fyldt med skader på livmoderhalsen. Men sænk det heller ikke ned. Hvis der er en følelse af at strække rygsøjlen under hængning, gøres alt korrekt.

Mange læger anbefaler ikke bare at hænge på den vandrette bjælke, men også supplere den med langsom rotation af hofterne omkring sin akse i den ene retning og den anden og bevæger benene glat fremad, bagud og til siderne. Dette ælter det intervertebrale brusk godt.

Personer, der lider af ledsygdomme, skal først konsultere en læge. Ellers kan belastningerne, mens de hænger på den vandrette stang, forværre sygdomsforløbet.

Praktiske fordele ved at svæve

Hængende på en vandret stang strækker sig rygsøjlen, hvilket hjælper med at øge ungdommens og i nogle tilfælde voksne. Det er eksperimentelt bevist, at du med dagligt ophæng på tværstangen kan vokse 3-5 cm.

Atleter, der oplever regelmæssig stress på rygmusklerne, rådes af trænere til at udføre hængninger på baren efter træning. Denne enkle øvelse strækker og styrker lats og muskler i ryggen, lindrer spændinger og hjælper med at slappe af. Til de samme formål er ophængning nyttigt for dem, der oplever rygtræthed efter langvarigt stillesiddende arbejde eller fysisk træthed.

Hvis der ikke er nogen vandret bjælke hverken derhjemme eller på arbejde eller i haven, skal du hænge på alt det, du kan få fat i. På en dør, på en bjælke, på et reb, på en stang. Det vil være svært at pumpe musklerne i hænderne op, men rygsøjlen vil være gavnlig.

En anden gavnlig effekt af at hænge fra stangen er at styrke hænder, muskler og sener markant. Folk, der er langt fra sport, har som regel svært ved at hænge på den vandrette bjælke i mere end 1-2 minutter. Efter en måned med regelmæssig træning øges denne gang til 5 minutter, grebsstyrken stiger markant, og venner bemærker, at håndtrykket er blevet jern.

Anbefalede: