Hvilke Typer Skiløjper Er Der?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Typer Skiløjper Er Der?
Hvilke Typer Skiløjper Er Der?

Video: Hvilke Typer Skiløjper Er Der?

Video: Hvilke Typer Skiløjper Er Der?
Video: Testet: Decathlon's Wedze 2021 freeride ski-rækkevidde 2024, April
Anonim

Alpint er længe ophørt med at være en rent sportsdisciplin og er blevet en meget populær form for aktiv rekreation for millioner af mennesker over hele verden. Alperne betragtes som fødestedet for alpint skiløb, men nu er der skiløjper selv i lande, hvor der absolut ikke er sne. Alle giver alle mulighed for at stå på ski uanset erfaring og sportslige kvalifikationer.

Hvad er typerne af skiløjper
Hvad er typerne af skiløjper

Afhængig af kompleksitetsindikatorerne kan alle skiløjper opdeles betinget i en række kategorier.

Spor til begyndere

Grønne skråninger er blandt de enkleste. Begynder skiløbere kan bevæge sig langs dem "i en lige linje", næsten uden hastighed. Så i nærværelse af en lidt større hældning er der altid en modforstyrrelse. I de fleste tilfælde vil selv skiløbere, der ikke ved, hvordan man drejer, helt sikkert stoppe med det. Sådanne stier er omhyggeligt passet, så der ikke er bump.

Der er ingen aldersbegrænsninger i alpint skiløb. Du kan starte fra 4-6, 11-12 og 14-15 år. Og pensionsalderen er på ingen måde en hindring for skiløb.

Gennemsnitligt niveau

Næste i vanskeligheder er de blå skråninger - de er beregnet til skiløbere på det såkaldte mellemniveau. På ruter af denne type øges stejlheden i nogle sektioner sammen med variabel aflastning. De er også kendetegnet ved fravær af bakker, skarpe ændringer i aflastningshældninger, tilstedeværelsen af en øget stejlhed. Alt dette gør nedstigningen på det blå spor mere varieret og interessant, og de lige, hyppige sektioner med en let hældning giver dig mulighed for at køre i fart.

Spor til professionelle

Røde kørsler betragtes som vanskelige. De er specielt skabt til atleter på højt niveau. Stier af denne type er kendetegnet ved en endnu mere øget stejlhed, fraværet af flade sektioner med en kombination af korte stejle steder. For at stå på ski på sådanne spor, skal du være meget god ved korte radius-drejninger på parallelle ski, som giver dig mulighed for at slukke hastighed i tide. Erfarne skiløbere på de røde pister kan stå på ski i både små og store buer i hele hastighedsområdet. Sådanne stier er omhyggeligt passet, da der ved et stort antal skiløbere kan forekomme bump ved slutningen af dagen.

Den første plads blandt de bedste skiløjper besættes af den canadiske Whistler. Det ligger 120 kilometer fra Vancouver.

Også en række off-piste skråninger med mindre stejlhed falder ind i denne kategori, som på grund af naturlige træk ikke kan anbefales til skiløbere med lidt skiløbserfaring. Hældninger af denne type er ofte markeret med en rød stiplet linje.

Sorte stier er særligt vanskelige - de er designet til professionelle, da de er kendetegnet ved vanskelige sektioner, fra hårde stejle brædder med bump til jomfruelig sne, ikke blide, men smalle steder, skarpe sving med forskellige skråninger. På diagrammerne er nedstigninger af denne art angivet med en sort prikket linje. Det inkluderer også kunstige bump til halfpipe, mogul og jumps for snowboardere.

Anbefalede: