Hvilke Typer Boksning Findes

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Typer Boksning Findes
Hvilke Typer Boksning Findes

Video: Hvilke Typer Boksning Findes

Video: Hvilke Typer Boksning Findes
Video: Huobi Global hvordan man får cryptocurrency gratis 2024, Kan
Anonim

Boksning er en kontaktsport, en kampsport, hvor modstandere rammer hinanden på kroppen. Det er muligt at vinde kampen på forhånd ved at slå modstanderen ned, forudsat at han inden for 10 sekunder ikke rejser sig og overbeviser dommeren om, at han kan fortsætte kampen.

Hvilke typer boksning findes
Hvilke typer boksning findes

Klassisk boksning

Boksning kan være amatør eller professionel. Dette betyder slet ikke, at fabriksarbejdere og kontorfunktionærer beskæftiger sig med amatørboksning i deres fritid. Amatørbokse er de samme atleter, der udfører efter lidt andre regler end professionelle boksere. Forresten deltager amatørbokse i de Olympiske lege.

De eksterne forskelle mellem boksere, der optræder i professionelle og amatørkonkurrencer, er, at den tidligere kæmper med en nøgen torso og uden beskyttende hjelme. Professionelle boksehandsker er noget lettere, så dæmpningen af slag er værre end for amatører i lignende kategorier. Fight amatører består af 3 runder med pauser på 1 minut. Professionelle kæmper normalt 10 til 12 runder. Nogle gange kan antallet af runder være mindre end 10, men der skal være mere end 3 af dem.

Professionelle boksere har ikke lov til at deltage i de Olympiske lege, så unge krigere prøver at vinde OL så tidligt som muligt og derefter fortsætte deres karriere inden for professionel boksning og tjener store summer til at deltage i kampe.

Der er også en semi-professionel bokseliga, hvor atleter udfører uden skjorter og hjelme og kan tjene penge for at deltage i kampe, men bevarer retten til at konkurrere i de olympiske lege.

Kampsambo er meget tættere på sportsambo end boksning, men slag er ikke væsentligt forskellige fra boksesamlinger.

Sport, der ligner boksning

Thai boksning, eller Muay Thai, dukkede op i Thailand for over 2000 år siden. Stansning i Muay Thai ligner for det meste slag i klassisk boksning. Der er også en jab, krog, gynge og store bogstaver her. Men i thailandsk boksning er ud over slag tilladt spark, skinneben, knæ og albuer. Muay Thai er en mere traumatisk sport end boksning. Dette er en af grundene til, at Muay Thai ikke er en del af De Olympiske Lege-systemet.

Muay Thai kan ligesom boksning være amatør og professionel. Amatører optræder i hjelme og beskyttere, der dækker skinnebenet. Professionelle har ikke sådanne elementer i deres udstyr.

Blandt kampsport bruger ofte også boksningsteknikker med slag.

Kickboxing opstod i USA i 1960'erne. Det er tættere på klassisk boksning end Thai. Albue og knæ strejker er forbudt her, men du kan sparke din modstander. Stans ligner boksere. Ud over spark er sweeps også tilladt i kickboxing.

Anbefalede: