Sådan Forbereder Du Dine Jagtski

Indholdsfortegnelse:

Sådan Forbereder Du Dine Jagtski
Sådan Forbereder Du Dine Jagtski

Video: Sådan Forbereder Du Dine Jagtski

Video: Sådan Forbereder Du Dine Jagtski
Video: Søvn - Sådan hjælper du dine medarbejdere 2024, April
Anonim

Jagtski er meget forskellig fra konventionelle ski i både udseende og konstruktion. Disse forskelle skyldes deres funktioner. Når alt kommer til alt, skal de ikke kun bære jægeren, men modstå en betydelig belastning uden at falde ned i sneen, let glide fremad og ikke glide tilbage, selv ved en stejl stigning, skal være lette og gåbare.

Sådan forbereder du dine jagtski
Sådan forbereder du dine jagtski

Instruktioner

Trin 1

Derfor er jagtski lavet af træ, birk, gran, ahorn. Jagtski er meget bredere end almindelige ski (kan være 22 cm brede) og meget kortere (bør ikke være højere end jægeren).

Trin 2

Der er tre typer jagtski: golitsy, camus og kombineret. Kamus-dem fik deres navn på grund af det faktum, at kamus styrkes på deres glidende overflade - en fint klædt, hårdhåret hud i den nederste del af benene på en elg, hjort eller hest.

Trin 3

Camusen er placeret med en bestemt hældning (langs løbet), det er camushåret, der forhindrer jagtski fra at glide baglæns i skråningerne og hjælper med at bevæge sig let fremad. Camus-ski bliver dog våde, tunge og ukontrollerbare. Derfor foretrækker nogle jægere kombinationsski. I disse er den glidende overflade kun dækket med en stribe kamus.

Trin 4

Ski-golitsy inden jagten skal være belagt med en særlig salve. Den består normalt af tre dele smeltet voks og en del stearin / fiskeolieblanding. Imidlertid laver erfarne jægere salver til forskellige temperaturforhold.

Trin 5

Når det optøer til -10 ° C, er salven lavet af tre dele paraffin, to dele brun voks og en del tjære. En salve med lavere temperatur indeholder tre dele voks, en del stearin, en del fiskeolie, en lille mængde tjære og kolofonium. Inden jagten skal du opvarme glidefladen på ski-golitsy, gnide den med salve og derefter polere den til en glans.

Trin 6

En anden enhed gør det lettere at stå på skijagt om vinteren. Vi taler om en aluminiumsstopper, som ikke tillader ski at glide ned ad en stejl skråning og vil hjælpe med let at overvinde den. Afrund en aluminiumsplade, der er 15 cm lang og svarer til bredden på ski på den ene side, og rul den ind i et rør på den anden.

Trin 7

Indsæt en rustfri ledning i røret, fastgør den i form af et beslag på skihælene. Ved kørsel på fladt terræn fastgøres bremsepladerne med klemmer, når de løftes frigøres klemmerne, og pladerne forhindrer skiene i at glide baglæns.

Trin 8

Skibæreren skal også være klar til vinterjagt. Ved jagtski skal den være stærk og samtidig let at frigøre benet, hvis det er nødvendigt, for eksempel når det falder ned. Nogle jægere har specielt beklædt skibindinger med strømpeposer lavet af tæt stof. Det er meget praktisk, sneen kommer ikke ind i skoene, skiene bliver ikke tungere, og de kan let fjernes.

Anbefalede: