Hvad Er En Klodset Løb

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Klodset Løb
Hvad Er En Klodset Løb

Video: Hvad Er En Klodset Løb

Video: Hvad Er En Klodset Løb
Video: Hvorfor løber du? | Newline X Multiatleten 2024, Kan
Anonim

Jogging eller intervaljogging udvikler udholdenhed, styrker det kardiovaskulære system og hjælper med at tabe sig. Det er kendetegnet ved skift af belastningstilstande. Med andre ord køres det ene segment af afstanden i et roligt tempo, det andet med en accelereret hastighed.

Hvad er en klodset løb
Hvad er en klodset løb

Instruktioner

Trin 1

Ujævn løb fremmer fedtforbrænding. Det kan praktiseres på gaden, hvis vejrforholdene naturligvis tillader det. I mangel af en sådan mulighed kan du træne på løbebånd i et motionscenter - denne mulighed vil ikke være værre end den første. Der er flere typer af dette løb: interval sprint, genkørsel, tempokørsel.

Trin 2

Interval sprint udvikler udholdenhed og hjælper også med at forbedre hastighedens ydeevne. Essensen af denne type er, at hele løbebåndet er opdelt i segmenter, hvoraf nogle kører langsomt og andre - så hurtigt som muligt. Hver person bestemmer længden af segmenterne for sig selv. I de indledende faser kan du begrænse dig til korte afstande på 100-200 m og gradvist øge deres længde. Antallet af gentagelser skal også bestemmes af, hvordan du har det.

Trin 3

For gentagelser er lange afstande på 1-4 km karakteristiske. Segmentet køres med fuld udlægning. Derefter gives tid til at gendanne vejrtrækning og puls op til ca. 120 slag / min. Den næste afstand er også tilbagelagt i en accelereret tilstand.

Trin 4

Essensen af tempokørsel er at overvinde lange afstande ved høje hastigheder. Desuden skal hvert efterfølgende segment køre hurtigere end det forrige. I pauser mellem afstande gives tid til hvile. Denne type intervalløb er udmattende, men meget effektiv til at forbedre udholdenhed.

Trin 5

Jogging eller intervaljogging giver hjertet øget belastning, bidrager til dets udvikling og tilpasning til et nyt forbedret regime. Dette giver dig mulighed for at styrke hele kroppen som helhed. Derudover bidrager udgifterne til meget energi til forbrænding af overskydende fedt. Ikke desto mindre er det vigtigt at vide, at kroppen skal være forberedt på så intense belastninger.

Trin 6

Det anbefales at starte træning med klassisk langdistanceløb med en gradvis stigning i afstand og løbshastighed. Du skal kun starte intervalløb, når kroppen er tilpasset til at dække lange afstande ved gode hastigheder uden problemer.

Trin 7

I slutningen af træningen er det uønsket at reducere hastigheden kraftigt. Det er bedre at gradvist skifte til jogging, berolige vejrtrækningen og først derefter skifte til at gå. Overholdelse af enkle træningsregler giver dig mulighed for hurtigt at forbedre dit velbefindende.

Anbefalede: