Sådan Testes Rygsøjlens Fleksibilitet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Testes Rygsøjlens Fleksibilitet
Sådan Testes Rygsøjlens Fleksibilitet

Video: Sådan Testes Rygsøjlens Fleksibilitet

Video: Sådan Testes Rygsøjlens Fleksibilitet
Video: Vi tester emballasje - vanskelige å åpne, dårlig holdbarhet 2024, Kan
Anonim

Mange mennesker vil være sunde og unge i mange år - livskvaliteten afhænger af det. Takket være rygsøjlens fleksibilitet forbliver en person aktiv i lang tid. Fælles mobilitet er vigtig her. Børn har fremragende fleksibilitet og strækning. Efterhånden som han vokser op, mister en person alle disse egenskaber, da han ikke er opmærksom på rygsøjlen.

Sådan testes rygsøjlens fleksibilitet
Sådan testes rygsøjlens fleksibilitet

Aldersrelaterede ændringer fører ofte til begrænset mobilitet i rygsøjlen. I dette tilfælde kan sammensmeltningen af ryghvirvlerne begynde, hvilket fører til dannelsen af en knoglet whisker. En stillesiddende og stillesiddende livsstil forværrer denne patologiske proces.

For at forstå i hvilken tilstand rygsøjlens fleksibilitet og hvad der er dens plasticitet, er det nødvendigt at vurdere det. Enkle tests hjælper dig med dette.

Hvad er rygsøjlens fleksibilitet: screeningstest

Ved hjælp af visse tests kan du kontrollere mobiliteten af ryghvirvlerne, hvilket skal udføres meget omhyggeligt uden meget anstrengelse.

Test nr. 1. Fra en lige kropsposition (benene sammen) vipper vi fremad og nedad (så lavt som muligt). Brug dine fingerspidser til at røre ved gulvet.

Test nr. 2. Vi ligger på maven, bringer benene sammen og presser dem ned på gulvet (de skal under alle omstændigheder ikke komme ud af gulvet). Fra denne position hæver vi hovedet op sammen med brystet. Afstanden fra gulvet til brystet skal være 10 til 20 cm.

Test nr. 3. Vi står med ryggen mod væggen med benene i en bredde på 30 cm. Vi bøjer os ned til den ene side uden at løfte ryggen. Derefter i den modsatte retning, sænker du fingerspidserne lidt under knæleddene (hvis det er muligt, rør dine kalve med fingrene).

Test nummer 4. Vi sidder på en stol med ryggen, benene er spredte. I dette tilfælde hviler hænderne på knæskallen. Bækkenet og benene forbliver på plads. Vend hovedet og kroppen tilbage.

Test nr. 5. Vi ligger på ryggen og lægger benene bag hovedet. Prøv at nå med tæerne på gulvet og hold dine ben lige (ideelt). Bemærk for dig selv: om du rørte ved gulvet, i hvilken position benene var (let eller stærkt bøjet).

Hvis der under disse tests bemærkes rygsøjlens fleksibilitet, dvs. alle øvelser udføres let, så er rygsøjlen i fremragende form. For at have denne fleksibilitet og strække sig gennem årene er det nødvendigt at støtte rygsøjlen og styrke dens muskulære korset gennem forskellige øvelser.

Men hvis der er smerter i rygsøjlen eller noget stivhed et eller andet sted under træning, er dette en grund til at gå til en medicinsk institution og gennemgå en undersøgelse. Måske har du brug for en grundig diagnose og seriøs behandling.

Yderligere test

Test udføres for tilstedeværelse af rygsøjlens krumning. Vi lægger den ene hånd bag ryggen ovenfra over skulderen og med den anden hånd - nedenfra fra lænden. Vi forbinder fingrene. Derefter ændrer vi positionen på samme måde. Med en jævn rygsøjle er hænderne forbundet uden problemer, let og smertefrit. Hvis der er krumning i rygsøjlen, kan der være problemer med at placere hænderne, ubehag, ømhed eller endda ingen måde at udføre testen på.

Anbefalede: