Sådan Løber Du

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løber Du
Sådan Løber Du

Video: Sådan Løber Du

Video: Sådan Løber Du
Video: Sådan løber du et hurtig halvmarathon 2024, Kan
Anonim

Jogging er en alsidig og overkommelig rekreativ sport i alle aldre. Det kræver ikke særlig træning, dyrt udstyr og specielle baner. Enhver, der stræber efter at føre en sund livsstil og bekymrer sig om at opretholde aktiv levetid, kan mestre jogging.

Sådan løber du
Sådan løber du

Er det nødvendigt

  • - sportsbeklædning og fodtøj
  • - ur eller stopur.

Instruktioner

Trin 1

Vurder dit niveau af fysisk kondition til jogging. Hvis du lider af alvorlig hjertesygdom, nyresygdom, forhøjet blodtryk, kan enhver jogging være kontraindiceret for dig. Du bør også afstå fra at løbe, hvis du oplever en forværring af forkølelse. Det er bedst at først konsultere din læge for ikke at skade kroppen.

Trin 2

Find det rigtige køreudstyr. Valget af tøj og sko bestemmes af deres komfort og vejret uden for vinduet. Det anbefales at se nærmere på valget af fodtøj: det skal være blødt og elastisk. Det er bedst, hvis du bruger løbesko med vriststøtte i indersålen. Dette giver dig mulighed for at fordele belastningen jævnt på overfladen af foden, mens du løber, og beskytte rygsøjlen mod kvæstelser.

Trin 3

Lær og mestre joggeteknikker. Det ligner race walking på mange måder. I øjeblikket kontakt med foden med belægningen placeres foden på hælen og rulles derefter glat i kontakt med jorden med hele dens overflade. Benet er helt afslappet i kontakt med jorden. Fluebenet bøjes ved knæleddet og retter sig let efter at have skubbet overfladen af. Under jogging udfører armene mere intense svingende bevægelser end når man går.

Trin 4

Vær opmærksom på din vejrtrækningsteknik. Det er nødvendigt at indånde med næsen og udånde luften med munden. Prøv at trække vejret frit og dybt. Cyklussen "inhalation-exhale" skal udføres i fire løbende trin. Det er generelt accepteret, at hvis du kan tale ganske frit, mens du løber, vælges belastningen på den optimale måde.

Trin 5

Start hver løbstræning med en let opvarmning på fem minutter. Flere øvelser for at udvikle fleksibilitet og mobilitet i leddene hjælper kroppen med at tilpasse sig den kommende belastning og redde musklerne fra forstuvning.

Trin 6

Tag løb seriøst. Planlæg tid og sted for træning, udarbejd en træningsplan. Hold en dagbog, hvor du registrerer tid og varighed af dine løbende træningsprogrammer.

Trin 7

Skriv også din trivsel og fysiologiske parametre ned i din dagbog. For en amatøratlet er det tilstrækkeligt at overvåge hjertefrekvensen før, under og efter træning samt at måle pulsens restitutionstid til det oprindelige niveau med uret. Når du træner, vil du bemærke, hvordan dine fitness- og fysiologiske parametre forbedres.

Anbefalede: