Er Det Muligt At Løbe En Halvmaraton Uden Forberedelse

Indholdsfortegnelse:

Er Det Muligt At Løbe En Halvmaraton Uden Forberedelse
Er Det Muligt At Løbe En Halvmaraton Uden Forberedelse

Video: Er Det Muligt At Løbe En Halvmaraton Uden Forberedelse

Video: Er Det Muligt At Løbe En Halvmaraton Uden Forberedelse
Video: How Hard Can It Be to run a half-marathon without any training? 2024, Kan
Anonim

I de fleste tilfælde vil du ikke kunne løbe en halvmaraton eller 21,1 km uden sport og løbstræning. I bedste fald vil det være muligt at gå delvist og delvist løbe denne afstand og i større grad - at gå. Undtagelsen er genetisk begavede løbere.

Er det muligt at løbe en halvmaraton uden forberedelse
Er det muligt at løbe en halvmaraton uden forberedelse

Hvem kan løbe halvmaraton

Hvis en person ikke har trænet i mere end seks måneder eller aldrig har løbet mere end 10 km, kan han ikke løbe 21,1 km. Dette er indlysende for alle.

Hvis en person gik i sport: udøvede på simulatorer, svømmede, praktiserede gymnastik eller yoga såvel som andre sportsgrene, kan han heller ikke løbe engang halvdelen af maratonafstanden.

Den eneste måde at forberede og gennemføre halvmaraton på er at løbe regelmæssigt. Pro-løbere hævder, at 7 ugers forberedelse er nok til et 21,1 km løb. Der er en chance for at løbe et halvmaraton uden forberedelse, men sundhedsskaderne vil være enorme. Desuden vil en person efter et sådant eksperiment altid hader at løbe i alle dets manifestationer.

Hvad sker der, hvis du løber en halvmaraton uden forberedelse

Først og fremmest bliver du ofte nødt til at skifte fra at løbe til at gå. Selvom de første kilometer blev kørt i et godt tempo, vil styrken løbe tør efter 10. - 12. km. Løberen bliver nødt til at gå eller stoppe helt for at genvinde vejrtrækningen. De resterende kilometer bliver sandsynligvis nødt til at gå til fods og i en ret udmattet tilstand.

Desuden vil hvert stop og hver overgang fra løb til trin tilføje mindre styrke, og det vil være sværere at vende tilbage til løb hver gang.

For det andet begynder problemer med en ubalance mellem ioner og elektrolytter. Dette er et problem for alle fjernløbere, der nægter at spise og drikke. Men for utrænede halvmaratonløbere er dette et almindeligt problem. En ubalance i elektrolytter fører til forstyrrelser i termoregulering, og en ubalance i balancen mellem ioner fører til spontan afføring.

For det tredje vil en uforberedt atlet begynde at føle smerter i benmusklerne, øges med hver kilometer og regelmæssigt forvandles til kramper. Før eller senere vil disse smerter blive vilde og begynde at føre til desorientering og svimmelhed. I dette tilfælde forlader løberen løbet på den første medicinske hjælpestation.

De, der er overvægtige eller fladfodede, vil sandsynligvis skulle afslutte deres løb med en traumatolog. Et utrænet hjerte på 20 km afstand kan lide af hjertesvigt, arytmier og endda hjerteanfald.

Efter 1 times kontinuerlig løb tager en utrænet krop glukose fra blodet til at arbejde med musklerne, og dette kan føre til besvimelse. Erfarne maratonløbere er afhængige af ernæringsgeler for at forhindre dette i at ske. De hjælper ikke uerfarne mennesker: kroppen i en tilstand af stress vil ikke være i stand til at assimilere dem.

Problemet er, at erfarne langdistanceløbere træner deres kroppe separat til at absorbere mad under en stressende tilstand. Desuden kan mange fagfolk sikkert køre lange afstande uden strøm overhovedet, omend i et langsommere tempo, end de kan.

Anbefalede: