Er Det Muligt At Spise Efter Sport

Indholdsfortegnelse:

Er Det Muligt At Spise Efter Sport
Er Det Muligt At Spise Efter Sport

Video: Er Det Muligt At Spise Efter Sport

Video: Er Det Muligt At Spise Efter Sport
Video: The Truth About The Post-Workout Window - Why You DON'T Need To Eat After Working Out! 2024, April
Anonim

Sport og ordentlig ernæring er uadskillelige fra hinanden, så uerfarne atleter spekulerer ofte på, hvordan man spiser lige før og efter træning, og om det overhovedet er muligt at spise efter intens anstrengelse. Svaret er utvetydigt - du kan spise, men kun visse fødevarer og i små mængder.

Er det muligt at spise efter sport
Er det muligt at spise efter sport

Hvorfor spise efter træning?

Der er mange forskellige meninger om, hvorvidt man skal spise efter træning eller ej. Nogle siger, at du har brug for at faste i mindst tre timer efter træning, andre kun indrømme protein shakes, og stadig andre hævder, at du kan spise alt undtagen kulhydrat mad. Men professionelle ernæringseksperter tillader ikke kun at spise efter sport, men anbefaler også at gøre dette, da kroppen skal komme sig efter alvorlig stress.

Derudover forårsager intens træning en stigning i mængden af stresshormoner i kroppen - niveauet af kortisol og adrenalin i blodet stiger. De hjælper med at bevæge sig hurtigere, overvinde vanskeligheder, tvinge kroppen til at opleve stress, men efter træning er disse stoffer ikke længere nødvendige og har endda en destruktiv effekt på helbredet. Insulin, der produceres med fødeindtagelse, kan sænke niveauet. Derfor er det meget vigtigt at spise efter træning for at bringe kroppen tilbage i ro og restitutionstilstand. Stresshormoner neutraliseres, energitab genoprettes, muskler begynder at modtage ernæring, og kroppen beroliger ubevidst. Hvis du ikke spiser noget, øges stress, stofskiftet forstyrres, og effekten af motion svækkes.

Ernæringseksperter anbefaler at spise tyve minutter efter træning.

Hvad kan du spise efter træning?

Skaden af en stor mængde hurtige kulhydrater for en figur er velkendt, men det betyder ikke, at du har brug for helt at opgive disse stoffer - de giver os det meste af energien. De første timer efter træning er det bedste tidspunkt at indtage kulhydrater, alle forarbejdes til energi og lagres ikke som fedt på grund af det såkaldte "kulhydratvindue": absorptionshastigheden af kulhydrater stiger tre til fire gange, så jævn slik og kager kan spises uden konsekvenser …

Men det tilrådes ikke at blive båret af dem, men at spise langsomme, "gode" kulhydrater - korn, kornbrød, klidstænger. Og chokolade kan erstattes med sundere frugter og bær.

Hvis målet med din træning er at tabe sig, anbefales det at spise cirka halvdelen af de forbrændte kalorier efter træning. Dette vil ikke skade fedtforbrændingsprocessen, og kroppen får mindre stress. Du behøver ikke kun være begrænset til kulhydrater - de skal tegne sig for omkring 60% af det, du spiser, resten skal være fedt og proteiner. Du kan spise bønne ostemasse, naturlig yoghurt, et stykke ost, en omelet, korn med mælk. Mængden af fedt skal holdes på et minimum.

Anbefalede: