Yoga Og Vægttab: Asanas For At Forbedre Stofskiftet Og Mod Fedme

Indholdsfortegnelse:

Yoga Og Vægttab: Asanas For At Forbedre Stofskiftet Og Mod Fedme
Yoga Og Vægttab: Asanas For At Forbedre Stofskiftet Og Mod Fedme

Video: Yoga Og Vægttab: Asanas For At Forbedre Stofskiftet Og Mod Fedme

Video: Yoga Og Vægttab: Asanas For At Forbedre Stofskiftet Og Mod Fedme
Video: 3 asanas to reduce the belly fat|Weight loss|Improves metabolism|Yoga with Poojitha|Burns Calories 2024, April
Anonim

Som du ved, hjælper næsten alle asanas (øvelser) i yoga til at klare enhver lidelse, for eksempel med brok, åreknuder eller astma. Er der asanas, der hjælper dig med at tabe sig? Selvfølgelig er der mindst tre af dem.

Yoga og vægttab: asanas for at forbedre stofskiftet og mod fedme
Yoga og vægttab: asanas for at forbedre stofskiftet og mod fedme

Yoga-systemet indeholder omkring hundrede asanas (øvelser), nogle af dem kan ikke udføres uden forberedelse, andre er tværtimod tilgængelige selv for begyndere. Derudover har hver asana en vis positiv effekt på kroppen. De, der ønsker at tabe sig, skal være opmærksomme på trikonasana (trekantposition), dhanurosana og yoga mudra asana.

Yoga mudra

Hvordan gøres det? Sid i lotusposition. Knyt dine hænder i næver og læg dem mellem dine hæle og mave. Udånd og bøj fremad. Berør gulvet med din pande (over tid vil du være i stand til at nå gulvet med din næse). Samtidig skal næverne udøve pres på maven. Træk vejret dybt, mens du vender tilbage til startpositionen. Gentag 6 gange.

Fordele for kroppen. Denne asana har en positiv effekt på fordøjelsesorganerne, hjælper med at forbedre mave-tarmkanalens funktion. Dens udvikling hjælper med at fjerne overskydende fedt fra mave og lår og endda lindre forstoppelse (hvis nogen). Regelmæssig yoga-klog praksis hjælper dig med at tabe sig og rense din krop. Vær dog opmærksom på, at denne asana er kontraindiceret i nærvær af en brok såvel som for dem, der har gennemgået abdominal kirurgi.

Billede
Billede

Dhanurasana

Som nævnt tidligere kan nogle yoga asanas, når de udføres regelmæssigt, hjælpe med at klare fedme. Dhanurasana hører til sådanne øvelser.

Sådan gør du det: Lig på maven med benene sammen. Grib dine ankler med dine hænder og træk dem fremad. På samme tid skal du bøje ryggen og vippe hovedet tilbage. Kun maven skal røre gulvet. Hold i denne position i et par sekunder. Gentag 6 gange. Derudover kan du i denne position svinge frem og tilbage eller fra side til side.

Fordele for kroppen. Dhanurasana styrker mavemusklerne og abdominale organer, lindrer forstoppelse og forbedrer fordøjelsen. Regelmæssig dhanurasana-praksis giver dig mulighed for at slippe af med overskydende kropsfedt. Vigtig! Denne asana er kontraindiceret for mavesår og brok.

Billede
Billede

Trikonasana (trekant udgør)

Hvordan gøres det? Stå lige op med fødderne omkring en meter fra hinanden. Stræk armene ud til siderne, håndfladerne op. Drej højre fod helt til højre og venstre fod til højre 45 grader. Træk vejret dybt, og prøv at strække begge sider op. Udånd og bøj til højre. På samme tid skal du placere din højre hånd på vristen af din højre fod. Den venstre hånd når op. Drej hovedet og se på din venstre håndflade. Bevar denne position, så længe vejrtrækningen tillader det. Indånde. Gentag nu hældningen til den anden side. Gentag 6 gange på hver side.

Vigtig! Under asanaen skal arme og ben forblive lige, og skuldrene skal være vinkelrette på gulvet. Fødderne må ikke løftes og løftes fra gulvet

Varianter af at udføre trikonasana

  1. Berør først dit højre ben med din venstre hånd, og berør tværtimod dit venstre ben med din højre hånd.
  2. Berør først den ene og derefter det andet ben nær tåen med begge håndflader.
  3. Løft dine arme over dit hoved, bøj dig og nå gulvet med dine håndflader. Bøj ikke dine ben, næse - på knæhøjde.

Fordele for kroppen. Hovedsageligt fremmer denne øvelse vægttab, hjælper med rygsmerter, styrker musklerne i ben, arme, skuldre og nakke og har en gavnlig virkning på nyrefunktionen. Kontraindikationer: brok, tidligere abdominal kirurgi, graviditet.

Hvornår og hvordan gør man det?

Det er bedst at lave yoga asanas om morgenen og på tom mave. Du behøver ikke at blande dem med andre øvelser eller øvelser. For at udføre yogamudra, trikonasana og dhanurasana, skal du først mestre flere af de enkleste yogastillinger - blandt dem sarvangasana og padmasana (lotusposition).

Anbefalede: