Flere Myter Og Misforståelser Om Yoga

Flere Myter Og Misforståelser Om Yoga
Flere Myter Og Misforståelser Om Yoga

Video: Flere Myter Og Misforståelser Om Yoga

Video: Flere Myter Og Misforståelser Om Yoga
Video: An exercise for reducing thigh and belly fat and to strengthen our body. 2024, April
Anonim

I den moderne verden begyndte yoga at blive opfattet som en del af fitness, som en slags gymnastik, der udvikler fleksibilitet, giver god strækning osv. Når alt kommer til alt ved alle, at yogier er dem, der let holder benene bag hovedet, står på hovedet eller sidder i lotusposition med lukkede øjne. Men hvorfor gør de alt dette? Og er det virkelig nødvendigt at have alle disse færdigheder for at være en "rigtig yogi"?

Flere myter og misforståelser om yoga
Flere myter og misforståelser om yoga

Jeg hører ofte fra forskellige mennesker:”Åh, nej - yoga er ikke noget for mig. Jeg har brug for noget mere dynamisk "eller" Jeg forstår ikke yoga, jeg er sandsynligvis endnu ikke moden nok … ".

Hvad er yoga?

Først og fremmest skal du lære, at yoga ikke er en sport, ikke fitness eller en religion. Dette er vejen. Vejen til selvudvikling og oprensning. Det inkluderer det rigeste arsenal af metoder og teknikker, der gør det muligt for en person at løse de problemer, der bekymrer ham på et givet tidspunkt. Og på samme tid er alle disse metoder designet til at tjene et fælles mål - at befri en person fra lidelse og få et rent sind. For dem, der beslutter at følge yogaens vej, er det netop det, der bliver livets mål.

Mange mennesker opfatter kun yoga som en form for fysisk træning for at forbedre strækningen eller, endnu værre, som en slags religiøs sekt. Denne opfattelse skyldes som regel manglende viden inden for dette område, der nedvurderer dens sande essens.

I Vesten og i Rusland vandt yoga virkelig sin popularitet i højere grad som en del af fitnessindustrien. Men dette beder ikke andre fordele ved denne vej, som helt sikkert vil åbne op for den søgende. Men nu er der et så stort antal retninger og yoga-skoler, at det er meget let for en person, der engang kom til denne basar, at gå vild, og det er meget svært at forstå, hvor man skal starte. Og det er ikke tilfældigt, at nogle mennesker tror, at yoga ikke er egnet for dem.

Hvad betyder dette - yoga er ikke for alle?

Ja og nej. Faktisk kan enhver person begynde at gøre yoga, og for enhver er der en passende metode til selvudvikling, som uden tvivl vil give resultater. En anden ting er, at ikke alle er klar til at begynde at studere yoga, og kun få er i stand til at acceptere det som en livssti, der strengt følger alle principperne. Men selvom du nu ikke er klar til at acceptere det som grundlaget for dit liv, fratager dette dig ikke retten til at bruge en eller anden "yogisk" metode til at løse dine specifikke problemer. Det vigtige er at ville løse dem.

Som praksis viser, begynder en person at være interesseret i yoga, når noget i livet ikke passer ham, når der er behov for forandring. Det er usandsynligt, at du i en yogaklasse vil møde en helt glad, succesrig og tilfreds person med deres eget liv, fuld af energi. Sådanne mennesker”tager som regel” alt fra livet”uden for hallen uden at blive plaget af indre tvivl og opfatter livet som en kilde til glæde. Det betyder, at deres tid ikke er kommet endnu. De har andre opgaver i dette liv. Hvis sådanne prøver støder på i yogarummet, er dette sandsynligvis en ulykke, og de vil ikke blive her i lang tid.

Men hvis der er utilfredshed med noget (hvad som helst, det være sig sundhed, overvægt (et af de mest populære problemer blandt begyndere yogini), mentalt traume, psyko-følelsesmæssige lidelser osv. - listen er uendelig), så er dette en indikator, at det er tid til en ændring. Yoga er en af de mange veje, der kan hjælpe med at skabe disse ændringer. Tricket er, at der er metoder til at løse ethvert menneskeligt problem i yoga. Det vigtigste er, at intentionen om at ændre din specifikke situation er stærk nok, og så længe resultatet ikke længe.

Den primære motivation for en person, der er kommet til yoga, kan være absolut alt fra ønsket om at tabe sig og blive sundt, til behovet for at finde indre harmoni som et resultat af at blive fyret fra arbejde eller svigt i personlige forhold. Det betyder ikke noget, hvor din "søgen efter lykke" begynder. Alt, hvad der betyder noget, er den uhåndterlige hensigt med personlig transformation. Og hvis den dygtige fastholder praksisens regelmæssighed, så er han gradvis "mættet" med dette miljø. Når du springer mere og mere ind i studiet af yogametoder, får du nye bekendtskaber, nye lærere, ligesindede. Og hvert sådant møde er endnu en lille mursten på vejen til at bygge dit eget tempel for selvkendskab.

Der er et andet vigtigt punkt med hensyn til gruppe yoga praksis eller yoga i haller.

På trods af det store antal yogaområder henviser næsten alt, hvad der undervises i yogastudier og fitnesscentre, til hatha yoga. Hatha yoga er et sæt teknikker, hvor vores fysiske krop er det vigtigste instrument til arbejde. Det er dette værktøj, der er mest forståeligt og tilgængeligt for enhver person, og derfor har selve retningen af hatha yoga vundet en sådan popularitet.

Fra tid til anden hører jeg fra folk, der har besøgt mine klasser flere gange, overraskede svar, såsom:”Jeg plejede at tænke (tænkte), at yoga er, når du bare sidder på tværs af benene, slapper af og ikke gør noget. Og her viser det sig, at du skal lægge så meget! Desuden kan du svede værre end på simulatorerne … "Det faktum, at yogakurser er noget kedeligt, trægt, det er uforståeligt, at det er en ret almindelig opfattelse blandt de mennesker, der kun" ved "om yoga ved høresag. Jeg vil gerne fjerne denne myte og kaste lys over den virkelige situation i denne sag.

Faktisk er vi alle fortrolige med billeder fra bøger og det globale netværk, hvor asketiske halvnøgne indiske yogier, udsmurt med aske, sidder ubevægelige i en lotus, kastet ind i en ukendt tilstand af dyb meditation. Dette har dog intet at gøre med vores moderne virkelighed. Selvfølgelig er det værd at bemærke her, at der er sådan noget som Raja Yoga, hvor hovedopgaven er at rense sindet gennem meditativ praksis. Men dette er langt fra det allerførste trin på vejen for selvkendskab. Og den overvældende masse af moderne yogatilhængere kommer i princippet ikke til dette stadium. Raja yoga er et meget højt niveau af indre arbejde, der indledes med titusinder af år (og måske liv) af hårdt arbejde og svedtendens på måtten (hatha yoga).

Der er også en misforståelse om begrebet "meditation"

Meget ofte tror folk, at meditation er netop, når du sidder afslappet og tænker på det smukke, og nåde ned på dig ovenfra og fylder dig med lykke. Ligegyldigt hvordan det er. Meditation er en særlig sindstilstand erhvervet som et resultat af langvarig vedvarende koncentration, men mere om det senere … Måske i et andet essay. Det vigtige er, at det under alle omstændigheder er nødvendigt at gøre en indsats, hvad enten det er fysisk eller mentalt, for at opnå et resultat. Og for at opnå et bæredygtigt resultat skal disse bestræbelser være regelmæssige og korrekte.

Derfor er det i den indledende fase den regelmæssige praksis i yogarummet, der kan blive et godt fundament for opbygning af personlig disciplin og videreudvikling. Og selvfølgelig bliver du nødt til at svede her.

Jeg vil ikke agitere alle til at skynde sig til yogakurser i det nærmeste studie. Og i mine studier er det meget mere behageligt for mig at se mennesker, der kommer bevidst, når de føler et reelt behov for det.

Jeg opfordrer kun til, at du inden du træffer en dom om yoga, og hvordan denne vej passer dig eller ej, skal tænke over, hvad din dom er baseret på? Hvis det er baseret på andre menneskers mening, vil det ikke være sandt, fordi nogens mening er altid subjektiv. Hvis dine ideer ikke er resultatet af din personlige oplevelse, kan de ikke afspejle det samlede billede. For virkelig at forstå, om denne eller den anden metode, denne eller den anden retning, denne eller den anden lærer / instruktør / lærer er det rigtige for dig, skal du selv undersøge dette emne. Du bliver muligvis nødt til at komme til lektionen flere gange, ikke engang for at forstå, hvad der er hvad.

Selvfølgelig er der en vis sandsynlighed for, at første gang du ikke rammer "målet": enten kunne instruktøren ikke lide det, eller den specifikke retning af yoga svarer ikke til personens aktuelle tilstand. Men hvis den indre hensigt, der er rettet mod forandring, ikke svækkes, fortsætter personen med at søge. Og som praksis viser, tager det en hel del tid at træffe et valg og derefter bevæge sig i en given retning. Så forvent ikke en anden til at besvare alle dine spørgsmål til dig. "Bank, så åbner de dig …"

Anbefalede: