Hvad Er Meditation?

Hvad Er Meditation?
Hvad Er Meditation?

Video: Hvad Er Meditation?

Video: Hvad Er Meditation?
Video: Hvad er meditation? 2024, April
Anonim

Vi hører ofte om meditation som en slags ritual, der udføres i en bestemt position på et bestemt tidspunkt med et bestemt mantra osv. Der er mange forskellige teknikker til meditation, måder, men der er en anden vigtig faktor - dette er selve meditationstilstanden.

Meditation er måden at kende dig selv på
Meditation er måden at kende dig selv på

Meditationstilstanden er fornemmelsen af aktivitet i kroppen, sindet og følelserne under din kontrol. Dette er fraværet af besvær, angst, irritabilitet. En flok mammutter kan løbe forbi en person i en tilstand af meditation, men han vil ikke blinke et øje.

Denne frigørelsestilstand er ikke i den forstand, at en person ikke deltager følelsesmæssigt i det, der sker omkring, men i den forstand, at han styrer alle manifestationer af følelser, men samtidig giver løsrivelse ham mulighed for konstruktivt at træffe beslutninger baseret på ikke personlige interesser, men på grundlag af interesser. universelle proportioner.

Nå, forresten, det er stadig tidlige dage. Lad os se på, hvad meditationer er!

I henhold til energiniveauet er der tre faser af meditation: tamasisk energi er energien i fuldstændig ro, men ikke i form af pacificering, men i betydningen fuldstændig nul - glemsel, apati, inerti. Aktiviteten af den fysiske krop bringer kroppen ud af tilstanden af tamas, fra søvntilstanden. En person, der mediterer fra en tilstand af tamasisk energi, sover simpelthen - hans energi er frosset, forvandlet til gelé, han vil sove eller sover allerede og ser en drøm om, hvordan han mediterer.

En person er i en tilstand af tamas efter søvn, efter at have spist tamasic mad, eller, endnu værre, overspisning, når han sidder foran tv'et eller computeren i lang tid eller ligger i sofaen.

I denne tilstand vil meditation være meget træg - det vil ikke give fornemmelser, undtagen som en følelse af gennemførelse til hjemlandet. Før du mediterer, skal du komme ud af denne tilstand - for at muntre op. Jog eller gå i et hurtigt tempo, gør yoga, dans, udfør forskellige styrkeøvelser. Generelt at svinge energien, at bringe kroppen ud af staten tamas.

Kun dette betyder ikke, at en opvarmning på fem minutter vil være nok - du vil føle, hvordan din tilstand er flydt fra apatisk til en tilstand af munterhed, friskhed, klarhed. Og så begynder den anden fase af meditation.

Rajas er en tilstand af fuld aktivitet af både sind, følelser og krop. I en sådan tilstand ønsker en person at engagere sig i aktiviteter, energien i hans krop siver, ønsker at bryde ud, vil udtrykke sig i en meget vigtig sag - hvad enten det er at vaske sokker eller en aftale med et stort firma. Sindet er altid travlt med aktiv aktivitet -”Jeg kan ikke huske, om der er nok kartofler, eller at jeg skal gå i butikken for at købe… og jeg skiftede mit barns undertøj i dag eller ej … men i det show havde værten en bluse med sådan en blondekrave for mig …”, eller -“… bilen tager til højre, eller hjulet sænkes ned, eller det er nødvendigt at gå til camber,… Jeg vil ikke hen, hvor jeg gjorde sidste år - det er dyrt der er en stor kø… eller måske vil der være den der ankom i den røde bil - så saftig … Interessant nok ser blondinen fra næste dør på mig hele tiden og smiler …”og så videre uendelig.

Sindet er ophidset, det er på toppen af aktiviteten, kroppen sidder ikke stille, følelser er klar til at plaske ud. Generelt sidder du og venter, når alt er omsider slut.

For at komme ind i staten sattva hjælper visse vejrtrækningsteknikker. Sattvisk energi er meget tæt på tilstanden af kosmisk ekstase, lykke, eufori. I denne tilstand fødes nye ideer, kreativ inspiration vises. Du går til det niveau, hvorfra du kan se løsningen på mange problemer som ovenfra med et åbent sind uden identifikation.

Men for at komme til dette er der tre flere niveauer af sattvisk meditation. På det første niveau, der føler ro og fred i kroppen og følelser, observerer meditatoren, hvordan hans tanker flyder forbi ham som skyer på himlen, eller hvordan han ser dem som forbipasserende fra et vindue. Han identificerer sig ikke med tanker - han ser på, hvordan en tanke føder en anden, der føder den næste osv. Prøv at finde et hul mellem dig og selve tankerne - her er du, men tankerne er uafhængige af mig.

Efter at have bestået dette trin finder udøveren af meditation pludselig en sådan linje, der krydser, som han finder sig selv som en slags observatør uden for sin egen krop. Han afslører sig selv som et væsen af subjektiv virkelighed, adskilt fra objekterne i den fysiske og mentale verden. Han er ikke et legeme, og verden er ikke virkelighed, men kun en fortolkning af verden, skabt af tilfældige omstændigheder under visse forhold. Og så på det tredje niveau finder du kun dig selv som et punkt i rummet, som ingen, som en gnist, som en gnist af bevidsthed. Du føler, hvordan universets hav i den uendelige tomhed åbner sine arme, og du drukner i dets lyksalighed. Du forstår, at du ikke kun er blevet til noget, tomhed, men altid har været og kun ved et uheld forvekslede en illusion for virkeligheden.

Udfør følgende vejrtrækningsteknik - en rolig, dyb indånding, den samme rolige dybe udånding. Åndedræt i maven, kontinuerlig og jævn. Overhold konstant åndedrættet, når det kommer ind og ud. Hold dit fokus på vejrtrækning. Vent ikke på resultatet - bliv fuldstændig observatør af din åndedræt - "Jeg er den, der ser ånde".

Tænk bare ikke, at det er let - indstil det faktum, at ved at begynde at meditere, før eller senere, vil du komme til en tilstand af meditation. Måske efter et stykke tid med regelmæssig øvelse, ikke lige under øvelsen, men når du går ned ad gaden og nyder den rene, friske luft efter regnen, vil du pludselig stoppe fra den pludselige bølge af oplevelse. Du ser på verden, men det er helt anderledes - det ser ud til at er bremset, og alt trækker vejret med kærlighed.

Eller du ser på enhver person, og han bliver pludselig utrolig smuk - du ser i ham legemliggørelsen af Gud selv. Eller pludselig, et eller andet sted, hørte du raslen af en due, der flyver forbi, og denne lyd stopper pludselig verden - nogen holdt pause, og du ser bare solen langsomt synke bag høje bygninger. Vær sikker - det er det samme! Stop, luk øjnene og gå dybere ind i dig selv - lad det ikke glide væk!

Anbefalede: