Yoga Er Kun Egnet Til Hinduer. Er Det Sådan?

Yoga Er Kun Egnet Til Hinduer. Er Det Sådan?
Yoga Er Kun Egnet Til Hinduer. Er Det Sådan?

Video: Yoga Er Kun Egnet Til Hinduer. Er Det Sådan?

Video: Yoga Er Kun Egnet Til Hinduer. Er Det Sådan?
Video: Цигун для начинающих. Для суставов, позвоночника и восстановления энергии. 2024, April
Anonim

For hvem eksisterer yoga, og hvem er den egnet til? Du kan finde en sådan opfattelse, at yoga blev oprettet udelukkende for hinduer. Tilsvarende kan denne idé udtrykkes i en bredere form, at den kun er egnet for østlige mennesker, fordi yoga kræver en særlig mentalitet. Hvis man ser fra dette synspunkt, viser det sig, at den vestlige person ikke forstår yoga. For at øve hatha yoga skal du for eksempel være født i øst og intet andet!?

Joga podhodit tol'ko indusam. Tak li jeto
Joga podhodit tol'ko indusam. Tak li jeto

Fra yogaens synspunkt, som et system med selvkendskab, er dette en simpel uvidenhed om emnet, intet mere og intet mindre. En sådan mening kan have en person, der ikke er fortrolig med yoga. Yoga fortæller os, at vi alle mennesker er "skabt" på samme måde. De der. det betyder ikke noget, hvem du er, hinduistisk, amerikansk, russisk eller afrikansk. Yoga passer til alle!

Hvorfor er den opfattelse, at "yoga for hinduer" er så udbredt? Fordi der i yogaens forhistorie er fakta, at viden blev bevaret på Indiens område og lande, der ligger tæt på det. Disse er lande som Pakistan, Tibet, Afghanistan. På disse landes område blev yoga opbevaret, det blev ikke skabt der. Hvor stammer yoga præcist? Men ingen kender svaret på dette spørgsmål. Der er kun meninger, der ikke er bekræftet.

Under hensyntagen til denne kendsgerning bør man ikke, når man besøger Indien, antage, at den lokale livsstil er et billede af yogier. Livsstilen i det moderne Indien chokerer ofte vesterlændinge. Når man taler direkte, er det ofte en livsstil for hjemløse. Og når en person betragter Indien som fødestedet for yoga, så ser det ud til ham, at alt, hvad der sker der, har en direkte betydning for yoga. Dette er grundlæggende forkert.

Faktisk har den livsstil, der har kendetegnet Indien i de sidste flere tusinde år, været den faktor, der har forhindret tabet af yoga-viden. Naturligvis påvirket yoga miljøet, hvor det blev opbevaret. Men det blev ikke skabt af dette miljø.

Så hvem er yoga egnet til?! Alle, absolut alle, der er heldige at blive født i en menneskelig krop. Og dette kan ikke påvirkes af race, nationalitet, religion, køn eller alder.

Jeg vil især gerne understrege, at vores religiøse overbevisning og yogakurser er to absolut ikke-relaterede ting. Fordi yoga ikke er en religion. Yoga eksisterer ganske fredeligt med alle kendte religioner og føles også godt i fravær af disse. Det vil sige, en person, der er ateist, kan perfekt bruge de værktøjer, som yoga giver ham til hans fordel.

Derfor, hvis der ikke er nogen kontraindikationer fra sundhedens side, kan enhver person øve yoga. Husk, at hvis du har mistanke om sygdomme og lidelser, skal du konsultere en læge.

Anbefalede: