Hvad Er Forskellen Mellem Hot Og Bikram Yoga

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Forskellen Mellem Hot Og Bikram Yoga
Hvad Er Forskellen Mellem Hot Og Bikram Yoga

Video: Hvad Er Forskellen Mellem Hot Og Bikram Yoga

Video: Hvad Er Forskellen Mellem Hot Og Bikram Yoga
Video: What are the different types of yoga? | Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Iyengar, Bikram, Hot Yoga and Yin 2024, April
Anonim

Bikram og hot yoga er varianter af hatha yoga, der fokuserer på asana-ydeevne og åndedrætskontrol. Retningen "Bikram" betragtes som en afledt af hot yoga, undertiden brugt som et synonym. Faktisk er der visse forskelle og skal overvejes, når du vælger en yogaklasse eller instruktør.

Bikram yoga
Bikram yoga

Instruktioner

Trin 1

Det almindelige ved begge fremgangsmåder er, at klasser holdes i et rum med en lufttemperatur på op til 42 ° C og en fugtighed på 40%, og pranayamas og asanas er relateret til hatha yoga. Varmen og fugt fremmer større afslapning og bedre strækning af musklerne i kroppen, hvilket gør træningen lettere, selv for begyndere.

Trin 2

Den helbredende effekt, som udøvere af hot yoga eller bikram yoga opnår, er også ens. Der er et intensivt vægttab, afgiftning af kroppen, forbedret funktion af åndedræts-, fordøjelses- og kardiovaskulære systemer, generel stofskifte og hudtilstand.

Trin 3

Bikram yogaklasser varer halvanden time og består af en strengt defineret sekvens af 26 asanas, tretten stående og siddende stillinger og to pranayamas. Asanas udføres i et energisk tempo og i en forudbestemt kombination med faste overgangspunkter fra pose til pose.

Trin 4

Sekvensen af asanas til bikram yoga blev udviklet af mesteren Chowdhury og sigter mod den hurtigst mulige opnåelse af helbredende effekt af hot yoga, hurtig reduktion i kropsvægt, fjernelse af muskelblokke, intensiv træning af udholdenhed og styrke.

Trin 5

Hot yoga øvelser udføres i et langsommere tempo, rækkefølgen af asanas og pranayamas er vilkårlig og kan variere fra session til session. Hot yoga inkluderer også at lave parrede asanas og bruge mere tid på afslapning.

Trin 6

At holde hver enkelt stilling i hot yoga kan vare længere end i bikram yoga, overgangene er ikke faste. Det kan siges, at hot yoga giver udøveren stor kreativ frihed, samtidig med at princippet om asanas-tilknytning opretholdes. I hinduistisk praksis kaldes denne tilgang "vinyasa", flow, og indebærer den mest naturlige, glatte kombination af bevægelser og åndedrætselementer, meditation i aktion.

Anbefalede: