Hvad Er Pilates

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Pilates
Hvad Er Pilates

Video: Hvad Er Pilates

Video: Hvad Er Pilates
Video: Hvad er Pilates 2024, April
Anonim

Et moderigtigt og lidt mystisk ord, der ofte høres i dag, er Pilates. Dette sundhedsforbedrende system for fysisk træning erobrede Hollywood-eliten og Moskva-eliten. Hvert selvrespektende fitnesscenter tilbyder Pilates-klasser. Så hvad er det?

Hvad er Pilates
Hvad er Pilates

Pilates historie

Pilates-teknikken, som er så populær over hele verden i dag, blev udviklet i begyndelsen af det tyvende århundrede af den tyske Joseph Pilates til behandling og rehabilitering af patienter efter forskellige skader. Træningssystemet var rettet mod en kompleks effekt på hele kroppen som helhed. Samtidig krævede patienten ikke stor fysisk anstrengelse og muskelspænding. De fleste af øvelserne blev udført i vandret position med specielle muskelstrækningsudstyr.

I dag er Pilates et specielt sæt øvelser til både rehabiliteringspatienter og almindelige mennesker, der ønsker at holde deres kroppe sunde og unge. Metoden er især nyttig for kvinder, der skal blive mødre i fremtiden og for nylig har født, fordi Pilates styrker bækken-, mave- og rygmuskelgrupperne. Det er disse muskler, der er tungt belastet under graviditeten og er involveret i fødselsprocessen.

Teknikken giver dig mulighed for at strække og styrke musklerne uden at anvende stærk fysisk aktivitet.

Grundlæggende principper for Pilates

Metodens første princip er afslapning. Det er med denne øvelse, at hver lektion begynder. Det andet vigtige princip er koncentration. I løbet af lektionen kræves det, at en person koncentrerer sig om de muskelgrupper, som han arbejder på.

Justering er det tredje grundlæggende princip. Dens essens er udviklingen af kropsholdning. Sikkerheden ved alle aktiviteter afhænger af dette, fordi dårlig kropsholdning kan beskadige dine led.

Åndedrætskontrol er det fjerde princip. Det er vigtigt at trække vejret dybt og rytmisk og fylde den nedre del af lungerne, mens du trækker vejret. Åndedræt som dette vil hjælpe dig med at slippe af med åndenød og hjælpe dig med at træne let.

Centrering er det femte, men ikke mindst, princip. Det er det grundlæggende grundlag for hele metoden. Fokus her er på de tværgående og andre mavemuskler med deres vigtige egenskaber ved at opretholde rygsøjlen og indre organer i den rigtige position.

Koordinering er et princip, der kræver præcision i bevægelse og tæt kontrol over kroppen som helhed. Her udvikles kroppens vane altid og overalt for at bevæge sig korrekt og smukt.

Koordinationsprincippet supplerer det andet - bevægelsens glathed og kontinuiteten i overgangen fra en øvelse til en anden. Til dette skal føjes kroppens udholdenhed, tk. uden en gradvis stigning i denne komponent, vil det være vanskeligt at øge træningsintensiteten.

Implementeringen af alle ovennævnte principper er umulig uden at overholde princippet om regelmæssighed i Pilates-klasser - mindst tre gange om ugen.

Du kan øve Pilates ikke kun i specielle motionscentre og klubber, men også derhjemme. Specielt udstyr er ikke nødvendigt til dette.

Regelmæssig træning efter Pilates-metoden giver dig mulighed for at forbedre din kropsholdning, styrke musklerne i underlivet, bækkenet, ryggen og forbedre leddets funktion, dvs. forbedre kroppens generelle tilstand. Plus, Pilates vil gøre dig mere fleksibel, koordineret, yndefuld og selvsikker.

Anbefalede: