Hvilke Sorter Skelnes I Yoga

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Sorter Skelnes I Yoga
Hvilke Sorter Skelnes I Yoga

Video: Hvilke Sorter Skelnes I Yoga

Video: Полный класс йога. 1 час 30 минут 2022, November
Anonim

Yoga er en af ​​de ældste sportsgrene, der ikke kræver særlig fysisk træning og udstyr. Afhængigt af teknikken til at udføre asanas er yoga opdelt i flere typer, der kan praktiseres samtidigt.

Varianter af yoga
Varianter af yoga

Hatha yoga

En af de mest populære og enkle former for yoga er hatha yoga. Det anbefales at starte klasser med hatha yoga, da det er denne sport, der lærer begyndere de mest enkle asanas. Derudover kan hatha yoga udøves af mennesker i enhver fysisk form og i alle aldre. Denne type yoga kræver ikke den samme fordybelse i praksis med meditation og selvkendskab, idet det faktisk er god gymnastik. Resultatet af hatha yogaklasser er en generel forbedring af velvære, styrkelse af muskler i hele kroppen og fleksibilitet i rygsøjlen.

Iyengar yoga

Iyengar yoga fortsætter traditionen med hatha yoga med et større fokus på, hvordan arbejdsstillinger (asanas) bygges. Denne type yoga er langsommere, glattere, statisk, indstillet til den konstante overvågning af vejrtrækning, kroppens behov. Perfekt til ældre mennesker, der har svært ved at lave dynamiske øvelser. Effektiv til forbedring af trivsel, forbedring af rygsøjlens funktion. Meget ofte i Iyengar yogaklasser kan du bruge sportsudstyr (ruller) til at lette udførelsen af ​​en bestemt asana.

Ashtanga Vinyasa

Ashtanga Vinyasa yoga er en mere "sporty" version af yoga med temmelig tunge belastninger. Denne type yoga er dynamisk, hver asana holder et bestemt antal vejrtrækninger (normalt fra 5 til 8). Styrker muskler, rygsøjle, giver styrke til kroppen. Da Ashtanga Vinyasa er ret energiforbrugende og kræver komplekse asanas, er det mere egnet til unge raske mennesker eller dem, der har praktiseret yoga i lang tid. En endnu hårdere version af sådan yoga er den russiske "Yoga 23".

Yoga Kundalini

Kundalini Yoga kombinerer meditativ rolig yoga med klassiske asanas, vejrtrækning og sang af mantraer. Traditionelt finder Kundalini Yoga-klasser sted tidligt om morgenen og inkluderer ud over motion meditationsteknikker. Denne form for yoga er ikke kun egnet til fysisk forbedring, men også til intern selvudvikling. Fysisk effekt: fleksibilitet og afslapning af kroppen.

Hot yoga

Hot yoga ("hot yoga") udføres i et rum opvarmet til 38 ° C. Denne type yoga er rettet mod at forbedre kroppens fleksibilitet og øge musklernes elasticitet. Den høje temperatur hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. Hot yoga anbefales til unge med godt helbred, da disse aktiviteter kan påvirke hjertefunktionen. Også "hot yoga" er godt for dem, der ønsker at tabe sig.

Populær af emne.