Træne Med Bikram Yoga

Indholdsfortegnelse:

Træne Med Bikram Yoga
Træne Med Bikram Yoga

Video: Træne Med Bikram Yoga

Video: Træne Med Bikram Yoga
Video: Bikram Yoga Workout - 🔥 60 Minute Hot Yoga with Maggie Grove 2024, April
Anonim

Bikram Shoudhari blev skaberen af Bikram Yoga. Denne tendens blev populær i USA tilbage i halvfjerdserne. Den største forskel fra andre typer yoga er, at øvelserne udføres i et meget varmt rum. Dette reducerer risikoen for forstuvninger og ledbåndsbrud.

Træn med Bikram Yoga
Træn med Bikram Yoga

Bikram yoga, hvad er det?

Bikram yoga er et sæt øvelser designet til den harmoniske udvikling af hver del af kroppen. Træningssystemet inkluderer 26 asanas fra hatka yoga og to åndedrætsøvelser, der hjælper med at mætte celler med ilt under intens træning. Asanas er arrangeret på en sådan måde, at øvelsen begynder med de enkleste. De forbereder gradvist kroppen til mere komplekse elementer. Derfor er Bikram yoga velegnet til dem, der ikke har beskæftiget sig med sport og fitness inden træning.

Når du praktiserer bikram yoga, er ikke kun stuetemperaturen vigtig (den skal være mindst 25 ° C), men også fugtigheden. Ideel - 75%.

Det særegne ved Bikram Yoga er, at det takket være åndedrætsøvelser påvirker alle kroppens systemer. Blodcirkulationen forbedres, lungerne renses, vægten reduceres, bevægeapparatet styrkes. Samtidig er træning af middel intensitet. Der er ingen grund til at gøre asanas gennem magt. Øvelser er ret effektive, de hjælper dig med hurtigt at rydde op i dit udseende og forbedre dit helbred.

Bikram yogaøvelser, hvor skal man starte

Det vigtigste ved Bikram Yoga er at lære at trække vejret korrekt. Alle tilbøjeligheder udføres ved udånding, løfter ved indånding. Åndedræt er jævn, rolig. Hvis det begynder at gå tabt, er du nødt til at bremse tempoet i træningen lidt eller ændre positionen til en mere behagelig.

Vælg let tøj, der ikke begrænser bevægelse til motion. Intet skal distrahere fra asanas.

Den første asana af Bikram Yoga er Pranayama. For at gøre det korrekt skal du stå lige op og trykke dine fødder sammen. Fordel vægten jævnt på begge ben. Løft knæskallen op, træk benene og rygsøjlen op. Læg fingerspidserne på panden og vip hovedet tilbage (ikke for meget, så din nakke er behagelig). Hældningen er færdig, når du ånder ud. Således rettes lungerne, brystet frigøres fra klemmerne. Posen udføres i tredive til fyrre sekunder. Derefter retter kroppen sig ved indånding. Åndedræt udjævner inden for få sekunder. Derefter lægges hænderne på tværs bag hovedet. Kroppen trækkes op. Åndedræt er jævn, rolig. Denne asana hjælper med at mætte blodet med ilt inden træning, lindrer træthed, beroliger nerverne og opretholder normalt tryk.

Den anden enkle asana er Ardha Chandrasana. Det hjælper med at styrke mavemusklerne, frigøre nakke og skulderklemme. Udført mens du står. Udgangsposition - fødderne sammen, presset til gulvet. Knæskallen er hævet op, armene over hovedet, lige og sammenføjet. Ved udånding - vip mod højre med hele kroppen. Mål i denne position i 30 til 40 sekunder. Ret dig derefter op. Gendan vejrtrækningen, og gentag asanaen til venstre.

De næste femogtyve stillinger udføres, efter at de første er mestret til perfektion. For dem, der har nået det højeste niveau inden for bikram yoga og udfører alle asanas let, når træningstiden 90 minutter.

Anbefalede: