Yoga Til Slankende Mave Og Sider

Indholdsfortegnelse:

Yoga Til Slankende Mave Og Sider
Yoga Til Slankende Mave Og Sider

Video: Yoga Til Slankende Mave Og Sider

Video: Yoga Til Slankende Mave Og Sider
Video: Fokus på maven: Styrk musklerne og kom i kontakt med følelserne | Hverdagsyoga 2024, Marts
Anonim

Som et resultat af utilstrækkelig fysisk aktivitet ophobes fedt i kroppen. Der er mange forskellige teknikker og øvelser for at slippe af med det. En af dem er yoga, som forynger kroppen og giver dig mulighed for at tabe sig derhjemme.

Yoga til slankende mave og sider
Yoga til slankende mave og sider

Fordelene ved yoga

Denne gymnastik er kendetegnet ved fraværet af styrkeøvelser i den, tilstedeværelsen af glatte bevægelser. Du har ikke brug for krævende træning for at få en smuk krop.

Yoga kan tilbyde øvelser for begyndere, der giver dig mulighed for hurtigt at tabe fedt og opnå en slank, fleksibel hele kroppen.

Når du udfører øvelser, normaliseres stofskiftet, kalorieforbrændingen accelereres, og kroppen renses for toksiner. Arbejdet i mave-tarmkanalen er også normaliseret. Efter klasser forbedres sundhedstilstanden, appetitten aftager, kroppen bliver elastisk og plastisk.

En af fordelene ved yoga er dens enkelhed: Du kan downloade træningsvideoer gratis og gøre dem selv derhjemme. Yoga kræver ikke hjælp fra instruktører og besøg i fitnesscentre.

Træningsregler

For at øvelserne skal få den rette effekt, skal du overholde nogle enkle regler:

  1. Motion skal udføres i et ventileret rum eller udendørs.
  2. Det anbefales at begynde at træne om morgenen eller om aftenen inden du går i seng.
  3. Yoga praksis kræver åndedrætsbekæmpelse. Åndedræt skal måles gennem næsen.
  4. Motion skal udføres enten før du spiser eller tidligst 3 timer efter at have spist.
  5. Varm op inden du træner.

Begyndere rådes til at udføre øvelserne i henhold til deres muligheder, da nogle positioner ikke mestres med det samme. Du kan gøre dem som du kan, mens du stræber efter kompetent, teknisk korrekt implementering. Kroppen vænner sig gradvist til stress.

Varm op, inden du laver yoga

Fordi mange øvelser har en tendens til at strække muskelvævet, skal der foretages en kort opvarmning, inden de startes. Det er især vigtigt for begyndere: en opvarmning forbereder musklerne til stress og reducerer risikoen for skade. Under det skal du varme kroppen op og udføre forskellige enkle bevægelser.

Opvarmningen kan omfatte squats, svingende ben og arme i forskellige retninger og rotation af torso og hoved.

Det tilrådes at bruge den maksimale mængde kropsmuskler.

Et sæt øvelser

Et sæt mave slankende øvelser til begyndere inkluderer et antal enkle komponenter.

Uttanasana

Denne øvelse aktiverer mavemusklerne. Som et resultat forbrændes mave og flankefedt.

Stå lige op, så afstanden mellem dine ben er 30-40 cm. Se frem, ret din ryg. Stram dine benmuskler. Samtidig skal knæskålene trækkes op. Når du indånder, løft dine lige arme op. Bøj dem derefter, tag dine albuer med dine hænder. Sænk langsomt din krop ned til dine ben lige ved knæene. Ideelt set skal du røre dine knæ med hovedet. Bliv i denne position i 1-2 minutter, og ret dig derefter langsomt op.

Sarvanasana

Dette er en meget nyttig øvelse, også kendt som Birch. Det får maven til at virke og har en positiv effekt på fordøjelsessystemet.

Lig på måtten, læg armene lige langs din torso, tryk dem ned på gulvet med håndfladerne. Træk langsomt dine ben op. Læg dine håndflader på din nedre ryg, start forsigtigt med at løfte dine ben op. Hold ryggen lige. Træk dine sokker op og sigter mod at løfte dem højere. Det er ønskeligt, at ben, bagdel og ryg er lige. Fix kroppen. Sænk dig derefter gradvist ned til startpositionen.

Drejning

Denne øvelse har en positiv effekt på de skrå muskler, rygsøjlen og hjælper med at forbrænde fedt.

Læg på ryggen, bøj knæene. Spred dine arme til siderne, tryk dine håndflader på gulvet. Uden at løfte ryggen og hænderne fra gulvet, drej hovedet til højre og dine knæ til venstre. Prøv at få knæene så langt som muligt, mens du holder lænden nede. Hold denne position, og vend derefter glat tilbage. Gentag på den anden side.

Paripurna navasana

Denne øvelse involverer deltagelse af øvre og nedre abs. Det styrker musklerne i lår og ryg.

Sæt dig ned med lige ben. Ret dine skuldre, sænk dine arme langs din krop. Tag din torso lidt tilbage, mens du løfter dine ben let bøjet i knæene. Ret dem ud og peg op, mens du prøver at rette torsoen.

Hvis øvelsen er meget vanskelig, kan benene understøttes af hænderne. Når du er stabil, skal du strække armene foran dig og pege fremad. Hold i denne position i 1-2 minutter, og vend derefter langsomt tilbage til startpositionen.

Shavasana

Denne øvelse udføres for at slappe af musklerne. Læg dig ned, stræk dine arme langs din krop. Slap af dine muskler. Træk vejret langsomt og jævnt. Lig i denne stilling i 15 minutter.

Korrekt vejrtrækning

For at gøre din træning så effektiv som muligt skal du trække vejret korrekt, når du træner. Før du starter, skal du mestre teknikken til kompetent vejrtrækning. Følg disse trin:

  1. Tag en liggende eller siddende stilling.
  2. Træk dine mavemuskler helt indad, og træk dine mavemuskler. Slip luft i lungerne gennem næsen.
  3. Inhaler langsomt og kontroller processen med at fylde lungerne med luft. Du skal føle mavemusklerne løfte sig, så brystet udvides. I slutningen skal du stoppe med at trække vejret.
  4. Frigør også langsomt luften fra lungerne. I slutningen skal du trække i maven og udånde den resterende luft.

Kontraindikationer for yoga

Da yoga påvirker de fleste af de menneskelige vitale systemer, er det kontraindiceret at øve det i tilfælde af alvorlige sygdomme.

I nærvær af sygdomme som tuberkulose, radiculitis, forkølelse med feber såvel som patologier i centralnervesystemet og det kardiovaskulære system er det forbudt at gennemføre træning. Hvis du har helbredsproblemer, skal du konsultere din læge, inden du begynder med gymnastik.

For at yogakurser kan hjælpe med at slippe af med fedt fra siderne og underlivet, skal de praktiseres dagligt. Sæt med øvelser er ret simpelt og er optimalt for begyndere. De første resultater bør forventes inden for 1-1,5 måneder efter starten af hjemmetræning.

Anbefalede: