Sådan øges Størrelsen På Rulleskøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan øges Størrelsen På Rulleskøjter
Sådan øges Størrelsen På Rulleskøjter

Video: Sådan øges Størrelsen På Rulleskøjter

Video: Sådan øges Størrelsen På Rulleskøjter
Video: How to Size & Fit a Skate 2024, April
Anonim

Tidligere var et af problemerne med børns rulleskøjter manglende evne til at flytte dem fra hinanden for at matche størrelsen på barnets stadigt voksende ben. Men i de seneste årtier er der kommet mange glidende modeller på markedet, og det er blevet et spørgsmål om fem minutter at øge størrelsen på skøjten.

Sådan øges størrelsen på rulleskøjter
Sådan øges størrelsen på rulleskøjter

Normalt bevæger rulleskøjter sig 4-5 cm fra hinanden, og de er nok til en ung atlet i 2-3 sæsoner. Derefter øges ikke kun længden af barnets fod, men også dens fylde, så problemet kan ikke løses ved blot at forlænge rullerne. Der er modeller, hvor valsens forside forlænges, der er modeller med stigning bagud eller med stigning i begge retninger. Den første har fordelen: når hælen bevæger sig, ændres vægtfordelingen, og rullerne bliver svære at kontrollere. Dyre modeller af ruller kan have et system, der ændrer bagagerummet. Men de er endnu ikke populære nok, da nogle af dem, når de skubbes fra hinanden, danner uregelmæssigheder inde i bagagerummet, hvilket forårsager ubehag under kørslen.

Glidende skøjter

Der er flere mekanismer til at ændre størrelsen på rulleskøjter. Den mest avancerede er trykknap, hvor størrelsen ændres ved at trykke på den tilsvarende knap. Den mere almindelige mekanisme er med en skrue eller excentrisk monteret på en platform. Størrelsen ændres ikke glat, men i trin, da den excentriske kun er fastgjort i bestemte positioner. For at ændre størrelsen skal du blot skrue skruen eller excentrikken ud, udvide rammen til en passende størrelse og stramme holderen igen. I den tredje populære version er størrelsen fast med en speciel stang. Det er nødvendigt at skrue møtrikken ud, der fastgør den, indstille den ønskede størrelse og skrue møtrikken tilbage.

Detaljerne om justering af en eller anden rulle er beskrevet i instruktionerne. Men den bedste ting at gøre, når du køber, er at bede sælgeren om at demonstrere størrelsessystemet og huske proceduren.

Faste skøjter

Hvis dine skøjter ikke har et justeringssystem, kan du prøve at sprede dem. For at gøre dette, når du sætter hælremmen på, skal du stramme den så tæt som muligt, så hælen ikke bevæger sig fremad, når du ruller. Normalt slides støvlen efter 2-3 ture en halv størrelse eller endda en størrelse.

Du kan prøve at øge størrelsen ved termoformning. Men først skal du læse instruktionerne og sørge for, at termoformningen passer til denne model. Detaljerne om proceduren vil også blive angivet der. Normalt til dette opvarmes bagagerummet i 10-15 minutter (den nøjagtige temperatur og tid er angivet i instruktionerne), så sætter den den på deres fødder og kører. Dette hjælper med at "tilføje" bootstørrelse 1-2.

I sovjetiske tider blev skostørrelsen øget ved hjælp af køleskabens fryserum. Denne metode er også velegnet til skøjter. Tag en dobbelt plastpose og læg den inde i skøjten, fyld den med vand og læg den i fryseren. Ved frysning bliver 10 volumener vand til 11 isvolumener. Når du tager skøjten ud af fryseren og afrimer den, øges dens volumen med 10%.

Anbefalede: