Hvordan Man Vælger Og Køber Skøjter Til Amatørskøjteløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Og Køber Skøjter Til Amatørskøjteløb
Hvordan Man Vælger Og Køber Skøjter Til Amatørskøjteløb

Video: Hvordan Man Vælger Og Køber Skøjter Til Amatørskøjteløb

Video: Hvordan Man Vælger Og Køber Skøjter Til Amatørskøjteløb
Video: Rollerskating 101: Buying your first pair of Roller Skates 2024, Kan
Anonim

Skøjter adskiller sig ikke kun i modeller og størrelser, men også i formål. Og hvis det stadig er mere eller mindre klart med hockey og kunstskøjter, er forskellen mellem professionelle og amatørmodeller ret vanskelig for en nybegynder at forstå.

Hvordan man vælger og køber skøjter til amatørskøjteløb
Hvordan man vælger og køber skøjter til amatørskøjteløb

Gå eller krøllet

Først skal du finde ud af, hvordan amatørskøjter faktisk adskiller sig fra professionelle. Niveauet på skøjteevner for en nybegynder og en erfaren atlet er selvfølgelig ikke det samme. Derfor kan disse skøjter, der er skabt specielt til professionelle, være ubelejlige og endda farlige for begyndere sportsfans. Hobbyistmodeller har som regel en stivere sidst, og hælen og klingen er lavet af materialer, der giver mere komfort.

I hylderne til sportsbutikker kan du finde to typer amatørskøjter: krøllet og gående. Nogle gange gør producenter ikke en forskel mellem dem og frigiver bare en model "til amatørridning". Men hvis du ser nøje, kan forskellen stadig findes. Hvis du kan vælge mellem to muligheder, skal du fokusere på dine behov. For dem, der går på skøjtebanen for at slappe af og lave et par omgange med behagelig musik i godt selskab, er krøllede modeller egnede - deres sok er forsynet med et hak. Hvis du planlægger at lære at spille hockey, eller hvis du har brug for skøjter til sjældne spil på banen, skal du vælge amatørskøjter med en jævn kant.

Valg og tilpasning

Hvis fagfolk og dem, der har stået på skøjteløb i lang tid, hurtigt kan vælge det krævede par, så skal begynderen bruge lidt mere tid på det. Men du skal ikke skynde dig, for succesen med din skiløb afhænger af komforten af padsene og det korrekte valg af størrelse. Frem for alt skal fritidsskøjter ikke klemme, stramme eller klemme benet. De skal måles på den sok, som du planlægger at køre i. Den sidste af disse skøjter skal være stive og holde foden godt - begyndere af sportsentusiaster har simpelthen ikke råd til, at skøjterne er for bløde. Men modellen skal heller ikke presse anklerne. Hvis dette er første gang du køber skøjter, skal du prøve flere modeller for at se forskellen.

Det ser ud til, at professionelle skøjter er mere behagelige, giver bedre glidning og simpelthen er meget pænere, men fristes ikke til at købe dem selv. Husk - på træningsstadiet eller ved korte amatørrejser er det bedre at komme af med en model, der sparer dig for mulig skade og hjælper dig med at forblive mere på isen. Og er det værd at bruge en masse penge på en model, hvoraf de fleste fordele du aldrig vil bruge?

Anbefalede: