Hvad Er Standarderne For Bænkpres

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Standarderne For Bænkpres
Hvad Er Standarderne For Bænkpres

Video: Hvad Er Standarderne For Bænkpres

Video: Hvad Er Standarderne For Bænkpres
Video: maxer.dk: Flad bænkpres med håndvægte - begynder 2024, Kan
Anonim

Bænkpressekonkurrencer afholdes både i forbindelse med kraftløftningsturneringer og uafhængigt af hinanden. Afhængigt af kategorien og det forbund, som atleten repræsenterer, varierer kategoristandarderne.

Hvad er standarderne for bænkpres
Hvad er standarderne for bænkpres

Bænkpresse uden udstyr

Der er 9 kategorier i bænkpressen, 12 kategorier for mænd og 10 kategorier for kvinder. To ungdomskategorier, tre sportsgrene, kandidatmester i sport, MS, MSMK og Elite. Minimumskategorien er op til 52 kg, den maksimale kategori er over 140 kg. Kvindekategorier spænder fra 44 kg til 90+ kg.

No-load bench press betyder, at atleten ikke bruger en speciel trøje under træningen, som udfører en del af arbejdet for atleten og derved forbedrer styrkepræstationen. For eksempel i en AWPC-forening skal en mand i kategorien op til 82,5 kg for III-kategorien presse 87,5 kg. For kategorien II vil vægten være lig med 102,5 kg, og for kategorien I - 112,5 kg. For at opfylde mesteren af sportsstandarden i denne kategori skal en atlet presse 145 kg. Hvis du konkurrerer i letvægt, vil standarderne for dig blive tilsvarende lavere. For at udføre I-kategorien i kategorien op til 67,5 kg skal du bare presse 97,5 kg. For standard KMS - 107, 5 kg. MS-standarden kan opnås ved at klemme 125 kg i denne kategori.

I den tungeste kategori 140+ skal atleter presse 187,5 kg for at opnå mesterkategorien. For at blive en mester i sport af international klasse skal en atlet klare en vægt på 215 kg. For at blive kaldt en eliteatlet skal du presse en vægtstang, der vejer 250 kg.

For at opfylde standarden for sportsmesteren i kategorien op til 60 kg skal kvinder presse en vægtstang, der vejer 67,5 kg. I kategorien op til 52 kg skal atleten underkaste sig en vægtstang på 57,5 kg for at opfylde masterstandarden. Damer i kategorien op til 82,5 kg presser 85 kg for at opnå den eftertragtede masterstandard.

Det er værd at præcisere, hvorfor standarderne afhængigt af forbund kan variere betydeligt. Der er forbund med og uden dopingkontrol. For at udføre den samme rang i et ikke-dopingforbund skal der løftes mere vægt. For at udføre kategorien I i et forbund uden dopingkontrol skal en atlet, der vejer op til 82,5 kg, f.eks. Presse en vægtstang, der vejer 132,5 kg.

Bænkpres i udstyr

Udstyr kan være enkeltlag og flerlags. Begge er designet til at forbedre atletisk præstation. For at opfylde standarden for en sportsmester i enkeltlagsudstyr i kategorien op til 82, 5 kg, skal en atlet klemme en vægtstang, der vejer 190 kg, mens den ligger ned. Flerlags - 205 kg. Til sammenligning skal du i den tungeste kategori 140+ i enkeltlagsudstyr for at få en elite-kategori presse 355 kg og i flerlags - 382,5 kg.

Sammenfattende er det værd at huske, at for at forstå den standard, du har brug for, er du nødt til at kende din kategori, føderation (med eller uden dopingkontrol) og beslutte om tilstedeværelse eller fravær af udstyr.

Anbefalede: