Hvad Er Rafting?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Rafting?
Hvad Er Rafting?

Video: Hvad Er Rafting?

Video: Hvad Er Rafting?
Video: White Water Rafting: What To Expect 2024, Kan
Anonim

Hvad er almindeligt mellem de "indiske" film med Goiko Mitichs deltagelse og den russiske filmoprindelse kaldet "Geografen drak kloden"? Dybest set intet andet end en detalje. Både i båndene fra DEFA-studiet og i dramaet til Alexander Veledinsky med deltagelse af Konstantin Khabensky, bevæger sig grupper af mennesker - henholdsvis rasende indianere og almindelige russiske skolebørn - langs en turbulent flod med kampesten og strømfald. Nogle er i kano, andre er på en tømmerflåde. Denne proces kaldes rafting.

Sportsrafting - kun de modige og hasardspil
Sportsrafting - kun de modige og hasardspil

Uanset om det er en tømmerflåde eller en båd

I modsætning til sine indiske og andre forfædre ligner den moderne tømmerflåde (oversat fra engelsk "flåde") mere som en stor oppustelig båd eller endda en syntetisk madras. Og det er i stand til at overvinde lange afstande og temmelig farlige forhindringer på vandet uden tab. Fra fire til to dusin mennesker kan sejle på det med en tilstrækkelig grad af komfort og sikkerhed, selv på den mest urolige flod.

I henhold til antallet af lag er flåder opdelt i et og to lag. Fordelen ved den tidligere, lettere og mere kompakte er den lette forberedelse til rafting. Den største fordel ved sidstnævnte anses for at være større pålidelighed og stabilitet på vandet.

Gamle rafting

Moderne rafting ligner ikke meget en klassisk træflåde, men rafting i sig selv har været kendt for menneskeheden siden umindelige tider. Og de samme knebende "tyske" indianere, der modigt kæmpede med de hvide erobrere i biografen, var sandsynligvis ikke pionererne inden for rafting, men overtog videnskaben om at styre deres både på en langt fra glat og stille flod fra de tidligere indbyggere i lokale reservoirer.

Arkæologiske udgravninger bekræfter lignende antagelser. Efter deres mening har kanobåde, der ser godt ud selv på de mest forfærdelige flodfald, længe været kendt for folk og blev brugt præcist til at overvinde naturlige vandhindringer. Rafting blev brugt til rafting ikke kun til krigere, men også til ekspeditioner af guldgravere og jægere, men også til at flytte omfangsrige genstande til industrielle formål. For eksempel træ.

Af den måde kaldes nogle gange noget utænkeligt rafting. Hvis kun noget, der ligner en tømmerflåde kunne bevæge sig på vandet og være i stand til at passere i det mindste en hindring uden tab.

Sport rafting

Med udviklingen af floder af mennesker og forskellige måder at overvinde dem på, begyndte rafting sammen med rodslalom at blive til en virkelig ekstrem form for vandsport. Han er i stand til at kaste et ægte hav af adrenalin og energi i deltagernes blod.

I sportsdokumenter kaldes en sådan bevægelse af mennesker i hjelme og redningsveste på flåder, eller rettere flåder, en videnskabelig sætning: "Team rafting på bjergfloder i et stykke tid med obligatorisk overvindelse af naturlige og kunstige vandhindringer." Besætningen på en sådan tømmerflåde er faktisk et professionelt team. Og dens kaptajn fungerer også som en træner, der ikke kun er ansvarlig for resultatet, men også for holdkammeraternes sikkerhed og flåden.

Rafting-sportsbegivenheder består af fire forskellige typer: sprint (eller kvalifikation), som et hold kan modtage op til 100 point for; parallel sprint (200 point); slalom (300); og endelig det såkaldte lange løb (400). Holdet med det maksimale antal point bliver vinderen af turneringen.

Rafting fra turister

Oppustelig og praktisk både til transport og transport, er den syntetiske "tømmerflåde-madras" meget populær blandt ekstreme turister, der elsker risiko og spænding. Det er især efterspurgt tidligt om foråret, når sneskred falder ned fra bjergene og stormfuldt eller såkaldt hvidt vand styrter langs flodlejer med rigeligt skum og springvand af isstænk.

De vigtigste forhindringer for flåder betragtes som individuelle sten, farlige strømfald (områder med et stort fald i vandstanden) og ikke mindre farlige og truer med at vælte tønderne (områder med en omvendt strømning, der opstår på det sted, hvor vandet falder). De stryk, som bjælker krydser, er opdelt i seks kategorier. Amatør- og uerfarne atleter konkurrerer normalt på stryk i tredje eller fjerde kategori. Professionelle - femte eller sjette.

Den maksimale opgave for mange turister, især begyndere, er en slags svømning i det iskolde vand i en vildt kaotisk strøm. Men for mere erfarne bjælker er den samme opgave anderledes - at besejre denne forfærdelige strøm, klare det, underkaste det "hvide vand" og overleve …

Anbefalede: