Brystslag: Teknik Og Anbefalinger

Indholdsfortegnelse:

Brystslag: Teknik Og Anbefalinger
Brystslag: Teknik Og Anbefalinger

Video: Brystslag: Teknik Og Anbefalinger

Video: Brystslag: Teknik Og Anbefalinger
Video: Personvern aiLæring: muligheter og begrensninger 2024, Kan
Anonim

Brystslag er en af de fire grundlæggende svømmeteknikker. Brystslaget bruges både i professionel sport og i amatørsvømning, idet den er den blødeste og mest energibesparende teknik, der giver dig mulighed for at svømme lange afstande.

Brystslag
Brystslag

Brystslag er den eneste svømmestil, der gør det muligt for armene at blive helt nedsænket under bevægelse, hvilket i høj grad reducerer svømmerens hastighed, men samtidig i høj grad sparer kropsressourcer. Brystslag kan svømme en temmelig lang afstand uden at blive træt på samme måde som svømmere bliver trætte, når de bruger en krybe eller sommerfugl. Brystslag bruges også af militære svømmere, jægere og undervandsfiskerientusiaster - til lydløs bevægelse. Desuden er denne svømmestil den eneste mulige til dykning (dykning og frit dykning). Selvfølgelig er det bedst at lære den rigtige brystsvømmeteknik i puljen under opsyn af en erfaren træner, men nogle tip og tricks kan også gives i teorien.

Hånd- og fodarbejde

Teknisk betragtes brystslag som en vanskelig stil, da svømmeren har brug for at synkronisere kropsbevægelser. Først er der et symmetrisk slag med hænderne, derefter - et samtidigt stærkt skub med begge ben, mens svømmeren også styrer lungernes arbejde. I modsætning til alle andre typer svømning spiller benene hovedrollen, ikke armene. Faktisk forbereder armbevægelser kun kroppen og reducerer vandmassens modstand. Herefter laver benene fra "frøen" et kraftigt skub og bevæger kroppen ind i "torpedopositionen" (arme og ben sammen, kroppen strækkes "i kø" for den største glidning i vandet) og kroppen selv bevæger sig i vandet ved inerti. Under diaset har kroppens muskler tid til at hvile.

Åndedrætskontrol

Hovedets bevægelse under brystslag skal følge kroppens bevægelse. Det er forkert, når hovedet konstant er over vandet (lodret position) - dette kan have en dårlig indvirkning på rygsøjlen og livmoderhalsen, og i denne position kommer den korrekte mængde ilt desuden ikke ind i lungerne. Følgende rækkefølge af handlinger er korrekt: et slagtilfælde med dine hænder skaber støtte til at hæve kroppen, en dyb indånding trækkes med munden, derefter nedsænkes ansigt og nakke i vand, hvor luft udåndes under bevægelse både af munden og ved næsen.

Tips til amatør svømmere

For at fremskynde svømmeprocessen kan amatører, der kun svømmer for deres egen fornøjelse, ændre deres benbevægelser til at kravle (skiftevis lodret bevægelse). Ud over at fremskynde bevægelse ændrer den den arbejdsgruppemuskelgruppe og giver trætte muskler tid til at hvile. I professionel svømning er denne mulighed desværre forbudt (i konkurrencer kan kun 1 bølgende bevægelse tillades under det første slag efter start eller efter turn).

Anbefalede: