Sådan Vælger Du Fitness-håndvægte

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Fitness-håndvægte
Sådan Vælger Du Fitness-håndvægte

Video: Sådan Vælger Du Fitness-håndvægte

Video: Sådan Vælger Du Fitness-håndvægte
Video: How Do I Choose The Right Weight? (LIFT RESPONSIBLY) 2024, Kan
Anonim

Fitness-håndvægte er designet til vægtbærende aerob træning. Takket være dette sportsudstyr vises effekten af træning meget hurtigere og mere effektivt end efter regelmæssig træning. Håndvægte har en række fordele: På grund af deres lille størrelse er de nemme at opbevare, du kan arbejde med dem derhjemme og træne alle muskelgrupper.

Sådan vælger du fitness-håndvægte
Sådan vælger du fitness-håndvægte

Typer af håndvægte til fitness

Først og fremmest skal du beslutte, hvilke håndvægte du har brug for. Der er følgende typer:

- sammenklappelig

- rollebesætning.

Hvis du planlægger at træne hjemme, vil valget af sammenklappelige håndvægte være det mest korrekte. De består af 2 dele: et håndtag og pandekager fastgjort til det.

Støbte håndvægte har et stykke design, det vil sige, de er en helhed. I dette sportsudstyr svejses "pandekagerne" og stangen sammen, hvilket resulterer i, at vægtændringen er umulig. Mest af alt støbte håndvægte er velegnede til fitnesscentre. I dette tilfælde behøver du ikke bruge meget tid på at samle og adskille for at opnå den ønskede vægt.

Fitness håndvægt materiale

Fitness-håndvægte kan fremstilles af en række forskellige materialer, såsom metal, vinyl, gummi eller neopren. Vinylovertrækket giver håndvægterne en blød fornemmelse. Derudover er den behagelig at røre ved og blødgør støjlyden, når den falder ned på gulvet.

Gummioverfladen forhindrer håndvægtene i at glide ud af dine hænder, og hvis de falder ned på gulvet, lyder det ikke eller ødelægger gulvet.

Neopren er det mest moderne materiale. Det er i stand til at absorbere sved samt eliminere hånden, der glider over håndvægte.

Hvad du har brug for at vide, når du vælger fitness håndvægte

Fitness-håndvægte er primært designet til at øge effektiviteten af aerob træning og ikke til at "pumpe" muskler. Normalt overstiger vægten af sådant sportsudstyr ikke 10 kg.

I den indledende fase af træningen anbefales kvinder ikke at bruge håndvægte, der er tungere end 1,5-2 kg. Hvis vægten er for tung, kan den strække musklerne som et resultat. For at forstå, hvilke håndvægte der er optimale for dig, anbefales det at konsultere din træner, inden du køber.

Hvis du planlægger gradvist at øge belastningen, er det bedre at købe et håndvægtssæt. Det kan omfatte 6-8 håndvægte i intervaller på 0, 5 eller 1 kg. Som regel foldes de pænt sammen til et specielt tilfælde eller etui.

Alternativt kan du købe sammenklappelige håndvægte. Det er ønskeligt, at grænsen for deres justerbare vægt er så stor som muligt, da forskellige øvelser kræver forskellige vægte.

Når du vælger sammenklappelige håndvægte, skal du være særlig opmærksom på pålideligheden af de låse, der holder "pandekagerne" på håndvægtsstangen. Det anbefales at foretrække dem, der snor sig ind i håndtaget.

Der er også fjederbelastede låse, men de kan ikke holde pandekagerne sikkert. Derudover er der en mulighed for, at du under træningen tilslutter dem, og de aftagelige dele af håndvægten falder ned til dine fødder eller på gulvet. Fjedermodeller har imidlertid også deres egen fordel - montering og demontering, vægttab og stigning sker meget hurtigere end i tilfælde af en gevindmonteret metode.

Når du vælger håndvægte til fitness, skal du også være opmærksom på deres bar. Det er ønskeligt, at det har en blød belægning. Hvis håndtaget er lavet af stål, skal det have specielle indhak for at forhindre, at udstyret glider i hænderne.

Anbefalede: