Hvordan Verdensrekorden For At Holde Vejret Er Sat

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Verdensrekorden For At Holde Vejret Er Sat
Hvordan Verdensrekorden For At Holde Vejret Er Sat

Video: Hvordan Verdensrekorden For At Holde Vejret Er Sat

Video: Hvordan Verdensrekorden For At Holde Vejret Er Sat
Video: 🌍 WORLD RECORD 🌎 David Blain holds his breath for 17 min !!! 2024, April
Anonim

Fridykning er en sportsdisciplin for åndedræt dykning. Evnen til ikke at trække vejret under vand i lang tid kan ikke kun gavne en professionel svømmer eller dykning, men også enhver anden person, da træning til at holde vejret har en positiv effekt på udviklingen af lungerne og hele luftvejene.

Et rigtigt eventyr - fri dykning
Et rigtigt eventyr - fri dykning

Fordelene ved at holde vejret

Åndedræt er den vigtigste faktor i at opretholde sundhed og opnå sportsresultater, ved at kontrollere vejrtrækningen kan du effektivt fremskynde eller bremse stofskiftet og kroppens generelle tone.

Hovedperioden, vi styrer indåndingen ubevidst, men nogle gange overvåger vi bevidst frekvensen. Når kroppen er normal, får impulser fra hjernen membranen og brystmuskulaturen til at trække sig sammen. Så luft kommer ind i lungerne.

Når frigivelsen af kuldioxid gennem lungerne blokeres, akkumuleres det i blodet, som det sker under processen med at stoppe bevægelsen af luft i lungerne. Aktiviteten af iltforbrug i væv øges, og som et resultat progressiv hypoxi. Normalt er det tid, hvor en person uden særlig træning bevidst kan holde vejret under indånding, op til et minut. Efter denne tid vil hjernen tvinge dig til at inhalere. En stigning i denne tid kan resultere i svimmelhed eller besvimelse.

Når du holder vejret, mens du ånder ud, giver du stimulering af stofskiftet i lang tid, og på samme tid får kroppen den energi, den har brug for så meget. Denne praksis er nyttig til at lindre stress, depression og overdreven aggression. Det vil hjælpe med at forbedre fordøjelsen, regulere arbejdet med sved og talgkirtler. Men vigtigst af alt hjælper denne teknik med at åbne reservemulighederne skjult i kroppen, forny bogstaveligt nervesystemet.

Der er mange forskellige forsinkelsesteknikker, og de udføres på forskellige måder. Hver af dem er rettet mod at nå et specifikt mål:

  • En forsinkelse ved udånding i op til 20 sekunder hjælper kroppen med at optage ilt optimalt. Denne teknik har ingen kontraindikationer, den er tilgængelig for alle.
  • En forsinkelse i længere tid, op til 90 sekunder, har en forbedret effekt på hele kroppen, hvilket medfører betydelige forbedringer i dens funktioner, er sikker for en sund person, men det kan udgøre en fare for mennesker med vaskulære sygdomme, hjerte, kredsløbssygdomme og lignende sygdomme skal det kun ske under opsyn af en erfaren mentor.
  • At holde på en inspiration i mere end 90 sekunder hjælper med at forny og aktivere kroppens og psykeens muligheder. Konsekvensen er akkumuleringen af kuldioxid i blodet og øget absorption af ilt fra alle celler i kroppen, hvilket fører til en acceleration af regenerering, stofskifte og generel genopretning af kroppen. Men du har brug for den strengeste kontrol over din tilstand og indledende forberedende træning med en gradvis stigning i cyklusens varighed.

Sådanne åndedrætsøvelser fører til en acceleration af metaboliske processer i kroppen, alle celler, inklusive stamceller, deler sig mere aktivt.

Billede
Billede

Skaden ved at holde vejret

Træning til det yderste, inklusive i den maksimale tid, kan være farligt.

  • Dårlige vaner. Hvis du i løbet af at mestre teknikkerne tager forskellige stimulanser, te, kaffe, tobak eller alkohol, selv sjældent og lidt efter lidt, eller har andre afhængigheder, der påvirker dit helbred, er du ikke i fare for ubehagelige konsekvenser for organ eller vanskeligheder med at udføre praksis. Under træningsprocessen, uden nogen kamp, forsvinder ethvert ønske om at acceptere alt det ovenstående, kroppens funktioner normaliseres, og der opstår psykologisk lindring fra afhængighed. Kun overdreven indsats på grænsen af deres evner kan skade, idet man observerer den glatte og gradvise stigning i belastningen, vil du sikre din sikkerhed og kun positive resultater.
  • Sygdomme. Lange forsinkelser er ikke værd at øve, hvis du lider af hjertesygdomme eller cerebrovaskulære ulykker. Hvis du for nylig har lidt en sygdom og endnu ikke er kommet dig, skal du ikke tvinge begivenheder, gå glat og gradvist. Det er også værd at afstå fra praksis i tilfælde af sygdomme i organerne med intern sekretion for ikke at skade sig selv.
  • Graviditet. Tilhængere af brugen af praksis under graviditet, som en mulighed for at forberede moderens og babyens krop til fødsel, er i fare. Men selv den mindste unøjagtighed i doseringen - og skaden ved brug af teknikker vil mere end blokere fordelene. Du kan aldrig vide nøjagtigt på hvilket tidspunkt den positive effekt af praksis vil ændre sig til den destruktive. Den maksimale tid kan være farlig ikke kun for moderen, men også for barnet. Så hvis du er en fremtidig mor, skal du udelukke ekstreme belastninger inden 12-14 uger for ikke at skade din baby.
  • Søvn. Under søvn kan der forekomme et ufrivilligt stop. Det er godt, hvis dette sker i 20-30 sekunder. Men det sker, at varigheden af et sådant stop når tre minutter. Hvis du snorker om natten, holder du ofte (op til 400 gange) med at trække vejret under søvn. Sådanne forsinkelser kan være vanskelige og endda meget farlige. Hovedpine, irritabilitet, nedsat hukommelse er blot nogle af de problemer, der venter på dig.
Billede
Billede

Fridykningsteknik

Elskere af vanddybder forbedrer deres resultater ikke kun gennem systematisk træning, men også ved hjælp af forskellige psykologiske teknikker og også, som allerede nævnt, ved at øve yoga.

Siden 2009 er åndedrætsøvelser i vand inkluderet i træningssystemet for instruktører og undervisere af yogagymnastik i YOGA23-metodologisystemet.

Fordeling af opmærksomhed og koncentration spiller også en stor rolle under nedsænkning. De er nødvendige for at kontrollere kroppens position i vandrummet, for at udligne trykket i tide og for at slappe af - fysisk og mentalt.

Det er også vigtigt at huske, at vand ikke kan lide besvær. Dette er et stof, der kræver afslapning, fusionerer med det, du skal leve i dets værdier i det - og derfor være flydende og afslappet.

Hjælp, især i starten, er også visualiseringen af dyket, som giver dig mulighed for at bevæge dig på en afbalanceret og harmonisk måde i vandet. Det er ikke ualmindeligt, at uerfarne dykkere har øjeblikke af panik på grund af mangel på luft, når de er overvældet af ønsket om at dukke op så hurtigt som muligt. Men disse følelser bedrager ofte. Det er i sådanne tilfælde, at du har brug for at slappe af så meget som muligt, og så vil forsinkelsestiden øges.

Korrekt vejrtrækningsteknik

Sekvens og elementer af fuld vejrtrækning:

1. Brug af membranen - bunden. Maveånding eller diafragmatisk vejrtrækning er et af de vigtigste trin i udviklingen af ordentlige vejrtrækningsevner. I denne form for vejrtrækning lærer vi at arbejde med membranen placeret under lungerne. Denne form for vejrtrækning er meget naturlig, tænk på små børn. At udvikle dine membranfærdigheder er en måde at gøre vejrtrækningen effektivt.

2. Bryst vejrtrækning - midterste del. I denne vejrtrækning bruger vi musklerne i brystet og interkostal muskler. Kun vejrtrækning i brystet er ikke effektiv, fordi den fysiologisk største del af lungerne, den nedre, er ikke involveret. Men at være i stand til at arbejde med de interkostale muskler og udvikle deres styrke og elasticitet i thoraxområdet er en anden måde at trække vejret korrekt på. Som forberedelse til et dyk bruger vi hovedsageligt disse to typer vejrtrækning: mave og bryst.

3. Skulderånding - øvre del. Denne lave vejrtrækning, som ofte ubevidst bruges af moderne mennesker, er den mest ineffektive måde at forsyne vores krop med ilt på. Når vi dykker, i de sidste faser af træningscyklussen, kan vi bruge skulderånden intensivt, når vi trækker 2-3 tvungne vejrtrækninger såvel som når vi”pakker”.

Træningsmetoder

  • Afstandssvømning - kontinuerlig svømning med nedsat vejrtrækning. Formålet med at forbedre forsyningen, transporten og udnyttelsen af ilt.
  • Intervalltræning - svømning af korte strækninger med åndedræt og med et kort hvileinterval. Det sigter mod at øge hjertets funktionelle evner, og produkterne af anaerobt henfald dannet under arbejdet tjener som en kraftig stimulator for åndedrætsprocesser. Derfor øges iltforbruget og hjerteydelsen i de første 10-30 sekunders hvile. Hvis den gentagne belastning på et tidspunkt, hvor disse indikatorer stadig er høje, øges iltforbruget fra gentagelse til gentagelse.
  • Gentagen svømning af 50-metersegmenter med vejrtrækning, der holder i en stiv tilstand eller med et faldende hvileinterval, der bestemmes af glykolysedynamikken (energiproduktion finder sted i et iltfrit miljø ved hjælp af muskelglykogen). Det vurderes ud fra indholdet af mælkesyre i blodet, og dets maksimale indhold bestemmes få minutter efter arbejde, fra gentagelse til gentagelse, den maksimale tid nærmer sig slutningen af afstanden. Derfor falder hvileintervallet, det gentagne segment svømmer i underindvindingsfasen på baggrund af træthed fra den foregående.

Det er nødvendigt at tage højde for faseudviklingen af sportsformen, der tjener som et naturligt grundlag for periodiseringen af træningsprocessen. Derfor valget af træningspåvirkninger. Brug af gentagne træningsmetoder i begyndelsen af sæsonen uden passende grundlæggende træning vil føre til skuffelse i sig selv og på samme tid hos alle såvel som i alt på grund af sammenbruddet af tilpasningsmekanismer.

Træning
Træning

Fridykningsudstyr

Fridykningsudstyr kan være sådanne enheder, der adskiller sig væsentligt fra udstyr til dykning og snorkling, idet det har en mere forbedret form, fokuseret på ergonomiske parametre og tager højde for hydrodynamiske kvaliteter. Det er også værd at bemærke, at det har mindre vægt og volumen, fraværet af dele, som når man dykker, kan fange noget eller føre, og i en nødsituation og farlig situation.

  • Et stykke fridykningsudstyr er et vægtbælte eller krave, der giver fri opdrift til fritdykkeren. Det kan let nulstilles, hvis det er nødvendigt.
  • Specialiserede fridykningsdragter adskiller sig fra andre, da de har en mere tæt pasform og elasticitet. De har ringe varmeledningsevne, men de kan ikke prale af styrke og er helt ubehagelige at have på.
  • Finnene adskiller sig fra andre ved deres lange og større stivhed, hvilket giver dem mulighed for at udvikle hastighed med ringe anstrengelse. Der anvendes også en monofin, som er fastgjort til hinanden og repræsenterer en finne, der tillader udvikling af høj hastighed.
  • Dykkermasken har et minimum indvendigt rum for at spare luft, når du dykker. Det er bredt og giver en god panoramaudsigt.
  • Der anvendes også dykkerør uden bølgepap foran mundstykket uden ventiler og bølgebryder. Det skal siges, at mange fritagere ikke altid ventilerer, før de dykker med en snorkel, det forstyrrer ofte og skaber yderligere modstand under en hurtig opstigning.
Billede
Billede

Hvordan verdensrekorden for at holde vejret er sat

Åndedrætsfysiologi for at opnå poster

At holde vejret indebærer ilt sult. Dette er den første ting, du skal huske, når du begynder på din dykkertræning. Vurdere risiko og prioritere ved at forstå det grundlæggende i respiratorisk fysiologi.

Hvad sker der med kroppen, når man dykker? Muskelbelastning under et dyk forbrænder hurtigt ilt, hvilket fører til hypoxi (O2-mangel). Beregningen af ilttabshastigheden er meget kompleks og individuel - under hensyntagen til dykkers dybde, hastighed, varighed af vandet, vandtemperatur, puls og lungevolumen.

Hvert organ i dykkerens krop reagerer på den mindste ændring i tryk, blodkar krampe, blodgennemstrømning fordeles igen, og blodtrykket transporterer ilt til de vigtigste organer - hjertet og hjernen. Interessant nok begynder hjerterytmen at bremse straks efter kun at have nedsænket et ansigt i vand.

Men alt det sjove begynder, når centralnervesystemet giver en impuls til inhalering. Denne fornemmelse er bekendt for alle - koncentrationen af kuldioxid når et kritisk niveau, og vi inhalerer refleksivt. Den uddannede dykker er i stand til at kontrollere denne refleks til en vis grad.

Hovedreglen for at opnå poster er ikke at skynde dig i puljen med hovedet. Sæt ikke umulige mål uden risikoberegning. Liv og sundhed er vigtigere end nogen bedrift.

Verdensrekord

Goran Kolak

Den ambitiøse kroat har mange priser til sin ære og er klar til at fortsætte med at forbedre sig for nye præstationer. Han er allerede ni gange guldvinder i verdenskonkurrencer, og hans bedste tid er 22 og et halvt minut. Nu er kroaten over tredive år gammel, men han vil forbløffe ham i fremtiden.

Goran Kolak
Goran Kolak

Alex Segura

Den 28. februar 2016 satte spanieren verdensrekorden for at holde vejret i vand - 24 minutter og 03 sekunder. Denne post blev optaget i Guinness Book of Records.

Anbefalede: