Hvad Er Rekorden For Antallet Af Guldmedaljer, Der Blev Sat På Universiades

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Rekorden For Antallet Af Guldmedaljer, Der Blev Sat På Universiades
Hvad Er Rekorden For Antallet Af Guldmedaljer, Der Blev Sat På Universiades

Video: Hvad Er Rekorden For Antallet Af Guldmedaljer, Der Blev Sat På Universiades

Video: Hvad Er Rekorden For Antallet Af Guldmedaljer, Der Blev Sat På Universiades
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2023, Oktober
Anonim

Universiaden er en traditionel sports turnering arrangeret af FISU (International University Sports Federation). Selve navnet er en kombination af ordene "Universitet" og "Olympiade". Som i OL er der en medaljestilling, hvor sejren er målet for alle deltagers præstation.

En af 155 guldmedaljer i Kazan-2013 gik til Anastasia Kovyazina
En af 155 guldmedaljer i Kazan-2013 gik til Anastasia Kovyazina

Al opmærksomhed om sommeren

Selvom Universiades afholdes ikke kun om sommeren, men også om vinteren, er det førstnævnte, der tiltrækker sportsstatistikernes største opmærksomhed. Når alt kommer til alt deltager flere lande og atleter i sommerstudentkonkurrencer. Og der spilles naturligvis mange flere priser i dem. I løbet af universiadenes historie blev der afholdt 53 turneringer (27. sommer og 26. vinter). I slutningen af alt blev vinderne uddelt priser, som de kunne være stolte af.

Ifølge øjenvidner gjorde arrangørerne Universiade-medaljerne i 2013 meget skrøbelige, og flere af dem "døde" selv under præsentationen. Lignende hændelser opstod især med den russiske Azamat Laipanov og den kinesiske Tian Qin.

Første medalje, første rekord

Summer Universiade nummer 1, som blev efterfølgeren til World University Games, der blev afholdt i 1923-1957, fandt sted i Torino, Italien i 1959 og bragte den forventede succes til værterne. 18 guldmedaljer til det italienske landshold blev den første rekord i konkurrencen.

Den næste vinder af de studerendes OL er det amerikanske hold, som otte år senere vandt 31 højeste priser i Tokyo. Men den mest slående præstation i det 20. århundrede og en ny rekord, straks kaldet "evig", blev sat af USSR's studenterhold. Ved 73 Universiade i Moskva vandt det sovjetiske hold 68 guldmedaljer. Og det samlede antal præmier stoppede også på et rekordniveau på 134.

Golden China

Den fantastiske præstation af USSR-landsholdet i antallet af piedestalbestigninger varede virkelig lang tid. Og det blev slået, da Sovjetunionen var væk. Det skete i 2011 på legene i Shenzhen, Kina. De kinesiske studenteratleter, der vandt 75 guldmedaljer på deres land, har overgået deres geografiske naboer.

Kazan fænomen

2013 Universiade i Kazan kan betragtes som en slags fortsættelse af rivaliseringen mellem de nationale hold i Rusland og Kina, som begyndte to år tidligere. Og hvis de kinesiske atleter i Shenzhen overgik de andenrangerede russere både i det samlede antal medaljer (145 mod 132) og i guld (75 mod 42), så fandt en overbevisende hævn sted i hovedstaden i Tatarstan.

Det første hjemmeguld gik til dykkeren Yevgeny Kuznetsov. I alt lykkedes det russiske studenterhold at vinde 292 medaljer ved den 27. verdenssommeruniversiade, herunder 155 guldmedaljer. Der er en ny rekord! Forresten blev finalen af disse 155 vundet af skytten Taras Luginets. Det kinesiske hold, der tog det andet trin på holdpallen, tog 77 priser med hjem, hvoraf kun 26 blev guld.

Det største antal medaljer blev vundet i Kazan af russiske Vladimir Morozov - 6, fire af dem var af den højeste værdighed. Yulia Efimova (begge svømmer) og Margarita Mamun (rytmisk gymnastik) vandt også fire guldmedaljer hver.

Hvem er større?

De første placeringer, opmuntret af guldmedaljer, blev indtaget af russiske atleter i 23 typer af sportsprogrammet ved legene i 2013. De fleste af dem var i atleternes "sparegris" - 22. Repræsentanter for svømning (17 guldmedaljer), sambo, brydning og sportsskydning (12 hver), roning og kano og kunstnerisk gymnastik (10 hver) og rytmisk gymnastik udført fremragende i Kazan. gymnastik (8), boksning, vægtløftning og hegn (alle 6).

Anbefalede: