Fitness Efter Alder

Fitness Efter Alder
Fitness Efter Alder

Video: Fitness Efter Alder

Video: In My Gym Bag: Diva | Alder 2022, December
Anonim

Det er ingen hemmelighed, at regelmæssig fysisk aktivitet hjælper med at være i god form i en alder af 20 såvel som ved 40 og 50 år. Du skal dog træne korrekt. Hvis det er forkert at give din krop en belastning, kan du ikke kun ikke opnå noget positivt resultat, men også skade dig selv ret meget. Nu lærer du, hvordan du vælger en sport baseret på din alder.

Fitness efter alder
Fitness efter alder

Fitness fra 18 til 35 år

Denne aldersperiode er den mest aktive og frugtbare, da kroppen er i konstant udvikling. Det er fra denne periode, hvordan du vil føle dig i alle de efterfølgende år, afhænger. Fra 18 til 35 år har du råd til at engagere dig i enhver sportsgren, medmindre du selvfølgelig har kontraindikationer eller andre begrænsende faktorer.

Det er bedst at begynde at spille sport allerede inden denne aldersperiode, fordi det er fra 12-13 år, at muskelrammen begynder at dannes, som din figur vil afhænge af i fremtiden.

Med sport i alderen 18 til 35 år er det nødvendigt at give kroppen en belastning regelmæssigt. Det vil endda være rart, hvis du bruger mindst en halv time af din tid til fysiske aktiviteter hver dag. Det vigtigste ved daglig sport er at fordele belastningen jævnt på alle muskelgrupper.

Udholdenhedsøvelser udføres bedst i denne aldersperiode, fordi udholdenhed er ansvarlig for kroppens reserver.

Fitness fra 35 til 50 år

Når din alder er over 35 år, er det umagen værd at ændre din fysiske aktivitet lidt. I denne tidsperiode er det lige så vigtigt at spille sport som i den foregående, lige nu skal du behandle din krop mere omhyggeligt og lytte nøje til den. Som regel har mange kroniske sygdomme i en alder af 40 år, så det er nødvendigt at følge lægens anbefalinger og på deres basis vælge den passende form for fitness.

Det er bedst i denne periode af livet at gå i sport ikke mere end 3 gange om ugen, mens man foretrækker de sportsgrene, hvor muligheden for skade er minimeret. F.eks. Er følgende typer fitness egnede:

  • svømning
  • aerobic;
  • strækker sig
  • cykling;
  • løbe;
  • Pilates;
  • vejrtrækningspraksis
  • yoga.

Du kan også give kroppen styrkebelastninger, men de skal bestemt være moderate.

Fra 35 til 50 år i sport er det vigtigste ikke belastningen, men regelmæssigheden. Ved at opretholde en aktiv livsstil vil du føle dig sund og ungdommelig i de kommende år.

Fitness fra 50 til 60 år gammel

Det er så etableret i den menneskelige krop, at det efter 50 år begynder at miste muskelmasse betydeligt og akkumulere kropsfedt. For at forhindre dette skal du føre en ret aktiv livsstil.

Hvis du før 50-års alderen aldrig har spillet sport, skal du ikke dramatisk øge fysisk aktivitet. Det vigtigste er at træne regelmæssigt og nøjagtigt den slags, du kan lide.

For dem, der har brugt hele deres liv med sport, er det meget lettere at udarbejde en træningsplan for sig selv i et givet aldersinterval. Det er nok at reducere belastningen og tilføje vejrtrækningsmetoder til dem, som hjælper med at forbedre hjertets og blodkarens funktion.

Det er en god ide for folk i 50'erne at begynde at svømme og let jogge eller endda gå hurtigt. En sådan belastning er ikke kun i stand til at holde kroppen i god form, men også gøre søvnen stærkere.

Fitness for nogen over 60 år

Efter 60 år er det nødvendigt at reducere fysisk aktivitet til et minimum og udføre dem, når dit eget velbefindende tillader det. Daglige udendørs vandreture er ideelle.

Populær af emne.