Hvad IOC Er Ansvarlig For

Hvad IOC Er Ansvarlig For
Hvad IOC Er Ansvarlig For

Video: Hvad IOC Er Ansvarlig For

Video: Hvad IOC Er Ansvarlig For
Video: Hvem bestemmer hvad der er rigtigt og forkert? (4/6) 2023, December
Anonim

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er en international ikke-statlig organisation, der blev oprettet den 23. juni 1894 på initiativ af Pierre de Coubertin. IOC's mission er at lede den internationale olympiske bevægelse og at udvikle sport rundt om i verden. IOC's aktiviteter er reguleret af det olympiske charter, der erklærer denne organisations ansvarsområde.

Hvad IOC er ansvarlig for
Hvad IOC er ansvarlig for

Det olympiske charter fastsætter de vigtigste opgaver, som IOC opfordres til at løse, og fastlægger principperne for den olympiske bevægelse. IOC er ansvarlig for selve den olympiske bevægelse, den sikrer regelmæssigheden af de olympiske lege, tilskynder og støtter udviklingen af sport og koordinerer afholdelsen af sportskonkurrencer. Hans ansvarsområde inkluderer også spørgsmål om etik i sport, uddannelse af unge atleter i ånden af ærlig og åben kamp, forbud mod tvang og vold.

IOC's præsident Jacques Rogge, der har ledet den siden 2001, og komiteens personale er i kontakt med offentlige og private organisationer i forskellige lande, hvis aktiviteter har til formål at sikre, at sport tjener udviklingen af venlige bånd mellem repræsentanter for forskellige lande, styrkelse af den olympiske bevægelses enhed og uafhængighed.

Komitéen skal bekæmpe alle former for forskelsbehandling i sport, fra forskelsbehandling på grund af race eller religion til kønsdiskrimination. IOC kæmper mod brugen af uærlige konkurrencemetoder og brugen af kunstige stimulanser - doping. Han tager alle mulige tiltag og bestræbelser på at bevare atleternes sundhed samt sikre deres sociale og professionelle fremtid.

IOC er ansvarlig for udvælgelsen af de byer, hvor de Olympiske lege afholdes. Derfor er han sammen med deres arrangører ansvarlig for bevarelsen af monumenter over historie, kultur og natur i de områder, hvor konkurrencer vil blive afholdt og olympiske faciliteter vil blive opført. Han skal opmuntre og støtte pleje og ansvar for bevarelse af miljøet, sikre overholdelse af principperne for miljøsikkerhed i udviklingen af sport og overvåge overholdelsen af disse principper ved gennemførelsen af de Olympiske lege.

Den Internationale Olympiske Komité bidrager til at opnå et positivt resultat fra de olympiske lege i forskellige lande og byer. De olympiske faciliteter skal tjene til videreudvikling af sport og bruges til træning af nationale hold til forskellige sportsklubber.

Anbefalede: